POISTOT (HO 19.11.2015)

MOBIIN - Edellinen - Seuraava - Joka etusivulle! - SIVUSTOT

KÄVIJÄT 137223 Mainosnauha 10 000:lla sivulla!


Keskiviikko 2014-11-05 - N:o 1791 - Marraskuu 2014. Arkisto

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Shittejä. Sunny Car Center ei ole maksanut tolppaansa - Iltalehti tavoitti Sunny Car Centerin pomon - Tullin kohuttu kokous: Pääjohtaja Hartikainen: "Voin olla vittumainen tarvittaessa" - Eremenko johdatti ZSKA:n - Rauhanmarssille?  - Talvivaara-lotolle kävi kalpaten - Niinistö luottaa Talvivaaraan - eläkeyhtiöt eivät - Hän räplää sitä koko ajan Lue!

Juttuja ja kuvia. Mielenrauha Lue! - Pääkirjoitus. Tänään 24.10 on YK:n päivä. Lue! - Henna Virkkunen ja Jyrki Katainen, terveisiä Brysseliin Lahden seudulta. Kuntaliitosselvitys vauhdissa. Lue! - Vesipallo. Naiset. Kuvasarja - Erkki Manninen 1956. Kuva - Lauantai-viihdettä: Vesipallo. Kuvat - Iltalehtien etusivut ja lööpit. Kuva - Oivallus. Lue! - Kanalasta kirjastoon. Kuvia - Ulvilan murhajuttu käy entistä sekavammaksi. Lue! - Ääkkösten vaikeudesta. Lue! - 10.10. ALEKSIS KIVEN PÄIVÄ. Kuva - JUICE JA NIINISTÖ. ASIA, JOSTA ... Lue! - Arkisto. Vuosisadan kuva. Kuva - Oivallus. Lue! - PAASIKIVEN PATSAALLA. Kuva - KAISLIKOSSA SUHISEE. Kuva - Laitumella. Kuva 1994. Tyotä! Kuva

ARKISTO: Helmikuu 2014. Suomalainen korruptio koki kolauksen. Kokkilan kulman kauppa kariutui Keski-Suomessa. KHO kumosi SRV:n ostaman tontin ja korjausta vaativan Valtiontalon kaupan Jyväskylän ytimessä. Lue!


Henna Virkkunen ja Jyrki Katainen, terveisiä Brysseliin Lahden seudulta. Kuntaliitosselvitys vauhdissa. Lue!

Ylen gallup-humpuukia v. 2014 lokakuussa. ”Kasvu ei enää mahdu tutkimuksen virhemarginaaliin.” Lue!

Henna Virkkunen ja Jyrki Katainen, terveisiä Brysseliin Lahden seudulta. Kuntaliitosselvitys vauhdissa. Lue!

Elop. Osa 2. Hyvä toimitusjohtaja? Lue!

Elop oli mitä puhdasverisin Troijan hevonen uuden kirjan kovasta todistelusta huolimatta. Vain lopputulos ratkaisee. Pekka Nykänen ja Merina Salminen: Operaatio Elop – Nokian matkapuhelinten viimeiset vuodet. Lue!

Jääkiekko: Mestis ja Liiga. Lukijan kommentti Kiekko-Vantaan sotkuihin. Ilta-Sanomien juttu. Lue!

Mulkuton komissaari = komissaari, jolle ei anneta omaa salkkua. Suomalaisia höynäytetään taas kerran, onko jotenkin uutta ? Lue!

FANTASTISTA. Laura Rädyn palkka nousee, kun nousee kansanedustajaksi. Männistön palkka nousee kun nousee Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi. Kokoomus asialla. Lue!

Jälkiviisas Sauli Niinistö: ”Olen joskus valtiovarainministerinä itsekin pyrkinyt siihen, että pantaisiin kaikki samalle viivalle.”

Lue!

Lapsilisäleikkaus valuikin omaan punttiin. Kokoomus vs sdp. Lue!

Ministerien valintatalo. Vanhat unohtuvat alta aikayksikön, uudet yrittävät profiloitua asiantuntijoiksi. Stubb: Fantastista. Lue!

Sörkän Sibelius oli Georg Malmsten, ei Kaitsu Pahlman niinkuin Arto Teronen ja Jouko Vuolle väittävät. Lue!

Pääministeri Jyrki Katainen kertoo 2. Helsingin Sanomat kertoo ja uskoo edelleen, että pääministeri ei tiennyt saamastaan väärästä tiedosta: ”Katainen jäi luuloon, että Hornetit olivat nopeasti tunnistaneet venäläiskoneet.” Lue!

Pääministeri Jyrki Katainen kertoo 1. ”pääministeri ei oikaissut väärää tietoa ilmatilaloukkauksista. Europarlamenttivaaleja ei haluttu sotkea tällaisella” Lue!

Järkytyksiä. Antti Rinne valittiin Sdp:n puheenjohtajaksi. Lue!

Varmuuden vuoksi. Poliisit katkoivat punalippujen salot, kun ne eivät muuten olisi autoon mahtuneet takavarikoinnissa. Vappu 2014 Helsingissä. Lue!

Pauliine Koskelo. Osa 2. Kolme vuotta myöhemmin. Lue!



Ylen gallup-humpuukia v. 2014 lokakuussa. ”Kasvu ei enää mahdu tutkimuksen virhemarginaaliin.”

lokakuu 30, 2014
Taloustutkimus, siis Taloustutkimus Oy, on löytänyt Ylestä kultakaivoksen ja tekee näitä ”tutkimuksiaan” erilaisilla korjauskertoimilla ja saa sitten näitä tuloksia, joita Yle ja muut kritiiköttömästi toitottavat.

Pääuutislähetyksessä poliittisen osaston päällikkö Pekka Ervasti höpisi jotain siitä, että Keskustan ero kokoomukseen on jo niin suuri, että vaalien voittaja alkaa olla selvillä. Eroa on vaikea kuroa umpeen.

Vaaleihin on vielä puoli vuotta ja Ervasti tiesi, että Kokoomuksessa on keskusteltu ennenaikaisten vaalien järjestämisestäkin. Kaikkea höpinää sitä viralliselta taholta esitetään.

Uusi Suomi, josta tätä tekstiä luin kertoo seuraavaa:

Ylen tänään julkistaman mielipidemittauksen mukaan keskustaa äänestäisi tällä hetkellä jopa 25,5 prosenttia äänestäjistä. Puolueen suosio on kasvanut 2,2 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta. Kasvu ei enää mahdu tutkimuksen virhemarginaaliin.”

JÄITÄ HATTUUN!

Kun tässä uutisessa ei kerrottu virhemarginaalin suuruutta, se on arvattava. Nykyisin otoksen kokoa on kasvatettu aikaista isommaksi, samalla Taloustutkimus Oy:n ja sen omistajan  kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehden massia on kasvatettu. Otaksun, että virhemarginaali on 1,5 prosenttiyksikköä.

Jos sama virhemarginaali on ollut edellisessäkin ”arviossa”, niin edes se onko Keskustan kannatus  kasvanut, ei selviä tästä.

RAUTALANGASTA:

Keskustan kannatus on tällä hetkellä, siis tässä lokakuun mittauksessa välillä 24,0 -  27,0 prosenttiyksikköä.

Edellisessä mittauksessa se on ollut siis välillä 21,8 – 24,8.

SIIS: Keskustan kannatus on voinut olla edellisessä mittauksessa suurempi kuin nyt tässä uudessa, mutta silti innolla hoetaan, että se on kasvanut  ja kasvu ei mahdu virhemarginaaliin!

Se, että arvaan virhemarginaaliksi 1,5, johtuu siitä, että en viitsinyt mennä lukemaan tätä vuodesta toiseen jatkuvaa humpuukia.

Osittain se johtuu myös siitä, että Eurovaaleissa Taloustutkimus Oy meni intoilemaan kokoomuksen paikkalukua yhtä suuremmaksi kuin tulokset edes osoittivat. Tutkimusjohtaja (Rahkonen?) jotain sitten selitti radiossa Heikki Peltoselle, joka edes yritti tivata tätä vääristelyä, että kysymyksessä oli jotenkin eri aineisto. Ehkä olikin, mutta Ylen toimitus intoili sitten väärän tiedon kansalaisille. Tämä munaus jäi selvittämättä , kun nämä munattomat toimittajat saavat huseerata munattomien johtajien suojeluksessa.

Vielä kerran: Nämä nyt julkaistut kannatusarviot eivät siis osoita sitä, että Keskustan kannatus olisi kasvanut ylipäätään ollenkaan ja ero kokoomukseen voi olla hyvinkin pieni, virhemarginaalit huomioon ottaen vain parikin prosenttiyksikköä, joten vasta vaalitulos kertoo sitten kuka on kaunein ja kenen hymy on levein.

Eikä edes automaattisesti suurin puolue saa pääministerin paikkaa, jos se ei saa enemmistöä paikoista. Kuka uskoisi, että Timo Soini hyväksyttäisiin pääministeriksi.

Entisen oikeuskansleri Paavo Nikula kuvasi hallituksen muodostamista aikoinaan osuvasti: Mennään pusukoppiin ja sieltä se pääministeri sitten astuu esiin kun hänellä on enemmistö voimanaan.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2014-10-30 klo 22:39-

Uuden Suomen juttu osoitteessa:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/73636-yle-suuri-muutos-muhii-suomessa-keskusta-taraytti-hirmuluvun

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

http://viikkosanomat.fi/2014/10/30/ylen-gallup-humpuukia-v-2014-lokakuussa-kasvu-ei-enaa-mahdu-tutkimuksen-virhemarginaaliin/



Patong Ravintola
- Patong Sauna ja kabinetti - Patong Mopot ja auto - Flying Finn Vene-Kalastus - VuokrataanThalangissa Talo-Huvila - Midnight Sun Restaurant
phuket.fi - patong.fi - thailand.fi - flyingfinn.info - midnightsunrestaurant.info


Mielenrauha

Jollet hyväksy sitä, mitä olet,
et ole koskaan tyytyväinen siihen, mitä sinulla on.
Doris Mortman

Jossakin vaiheessa elämääsi lähdet matkalle.
Siitä tulee pidempi kuin yhdestäkään aikaisemmasta.
Sille matkalle sinä lähdet etsimään itseäsi.
Katherine Sharp

Kartuta tyyneyden ja tyytyväisyytesi varastoasi...
ja ammena sieltä myöhemmin, kun kumpaakaan
ei ole, mutta tarvitset niitä kipeästi.
Rupert Brooke

Maailman parhaita ja kauneimpia asioita ei voi nähdä,
eikä edes koskettaa. Ne täytyy tuntea sydämellä.
Helen Keller

Todellisen mielenrauhan löytää se, joka hyväksyy
kaikkein vaikeimman.
Lin Jutang



Tyytyväisyys seuraa suurta hyväksyntää ja suurta
nöyryyttä, elämän täyteydelle antautumista, sitä että
antaa elämän virrata lävitseen.
David Grayson

Viisas elämä muodostuu mietiskelystä ja toiminnasta.
M. Scott Peck

Työ karistaa huolet paremmin kuin viski.
Thomas Edison

Ota rohkeasti vastaan elämän suuret surut ja
kärsivällisesti pienet, ja kun olet puurtanut päivän,
käy rauhallisin mielin nukkumaan.
Victor Hugo

(75) Kokoelmasta RAKASTA.
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Lokakuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.



Tiistai 2014-11-04 - N:o 1790 - Marraskuu 2014. Arkisto

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

ARKISTO: Helmikuu 2014. Suomalainen korruptio koki kolauksen. Kokkilan kulman kauppa kariutui Keski-Suomessa. KHO kumosi SRV:n ostaman tontin ja korjausta vaativan Valtiontalon kaupan Jyväskylän ytimessä. Lue!

Shittejä.

Taloussanomat tiistai 04.11.2014 20:12
Yle: Sunny Car Center ei ole maksanut tolppaansa

"Vakaviin talousvaikeuksiin joutunut autokauppahanke Sunny Car Center (SCC) ei ole maksanut kuuluisaa tolppaansa. Ylen Uutisten mukaan Hämeenlinnan lähistölle kaavailtu kauppakeskus ei ole koskaan maksanut tolppaa. Tolpan rakentanut Tammerneon perii oikeusteitse 180 000 euroa autokauppafirmalta."

http://www.shit.fi/2014/11/04/etusivu.html



Iltasanomat.fi lauantaina 01.11.2014. 10:30.
Tullin kohuttu kokous: Pääjohtaja Hartikainen: "Voin olla v****mainen tarvittaessa".

http://www.shit.fi/2014/11/01/etusivu.html



Kauppalehti.fi keskiviikko 01.10.2014. "Talvivaara-lotolle kävi kalpaten"

http://www.shit.fi/2014/10/01/etusivu2p.html




Iltasanomat.fi perjantai 26.09.2014

http://www.shit.fi/2014/09/26/etusivu.html

Shittejä.

Iltalehti.fi keskiviikko 01.10.2014. Iltalehti tavoitti Sunny Car Centerin pomon.

Shit.fi: "prosentti" korvattu vuodella".

http://www.shit.fi/2014/10/01/etusivu.html



Iltalehti.fi lauantaina 18.10.2014. 
Aiheesta muualla:
Tuhannet rauhanmarssilla Moskovassa. Aaamilehti 21.09.2014.
Suomi-Kreikka: Näille pelipaikoille muutoksia voi olla luvassa. Satakunnan kansa 11.10.2014.
Suomen ja Venäjän ulkoministerit tapaavat Mokovassa maanantaina. Aamulehti 05.10.2014.

"Eremenko johdatti ZSKA:n - Rauhanmarssille?" 

http://www.shit.fi/2014/10/18/etusivu.html



http://www.shit.fi/2014/10/14/etusivu.html



Iltalehti.fi tiistai 30.09.2014

http://www.shit.fi/2014/09/30/etusivu.html

shit.fi - keskiviikko 2010-06-02



Huussi roihusi moottoritiellä. Ilta-sanomat.fi keskviikkona 2010-06-02 klo 12:15. Kuva etusivulta.
Juttu uutissivulla: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2176543

Oivallus

Kun uskot, että sisäinen totuutesi
on kaikkien ihmisten totuus -
se on nerokasta.
Ralph Waldo Emerson

En salli tiedonjanon piinata mieltäni,
vaan tahdon elää elämääni ja olla
sopusoinnussa koko ihmiskunnan kanssa.
Edmund Gosse

Täydellisesti itsemme halliten
- me teeskentelemme hallintaa.
Kunnioittaessamme valta-asemaamme
me olemme pelkkiä huijareita.
Tai ehkä olemme kuin
vuohenkarvainen sivellin maalarin kädessä
tietämättä ollenkaan, mitä olemme.
Rumi



Jalo mieli näkee
asian joka puolelta
vailla ennakkoluuloja.
Pieni mieli on
ennakkoluuloinen ja näkee
asian yhdeltä puolen.
Kungfutselaisuus

Ihminen kantaa aina sisällään taivasta ja helvettiä.
Sri Ramana Maharski

Et sinä elä yksin tässä maailmassa.
Myös sinun veljesi ovat täällä.
Albert Schweitzer

(74) Kokoelmasta RAKASTA.
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Lokakuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


- 
Lauantai 2014-11-01 - N:o 39

"Pääjohtaja Hartikainen - Vittumainen mies"
Arkistokirjoitus toisesta vittuilijasta, Jyväskylän ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettusesta ja hänen suhmuroinneistaan sekä nyt eläkkeelle jäävän kaupunginjohtaja Markku Anderssonin toimista, joilla hän jatkoi edeltäjänsä linjalla junaillessaan Valtiontalon tontin "ilmaiseksi" Ilpo Kokkilan SRV-rakennusyhtiölle Europarlamenttiin siirtyneen Henna Virkkusen hyvällä avustuksella. KHO teki kuitenkin stopin tälle hulluudelle ja nyt alkaa sitten suhmuroinnin uusi kierros vereksillä voimilla.
Eremenko johdatti ZSKA:n Rauhanmarssille? Lue!Iankaikkinen riesa? - Ääkkösten vaikeudestaLue! - Talvivaara-lotolle kävi kalpaten Lue! - Talvivaaran mannekiini. Osa 2. Sauli Niinistö Lue!
Mulkuton komissaariLue!

Iltasanomat.fi lauantaina 01.11.2014. 10:30.
Tullin kohuttu kokous: Pääjohtaja Hartikainen: "Voin olla v****mainen tarvittaessa".

"Syyskuussa pidetty kokous eteni raportin mukaan seuraavalla tavalla:

04.09.2012 pääjohtaja Hartikaisen pyynnöstä hänelle esitettiin hänen pyytämänsä selvitys. Esittelytilaisuudessa olivat läsnä hallintojohtajaHannu Lappi ja hallinnon lakimies Hannele Kajastie esittelijänä sekä pääjohtaja Antti Hartikainen. Kajastien esittelemään selvitykseen Hartikainen totesi, hän ei voi luottaa siihen, mitä hallinto asiassa esittää. Syyksi hän sanoi sen, että hänen hakuprosessinsa aikana on vaimon töiden haku vuodettu valtiovarainministeriöön ja lehdistölle. Hartikainen menetti malttinsa keskustelussa ja totesi Kajastielle ihmettelevänsä, että miksi tämä on ”blokannut” hänen vaimonsa valintaa ja menetti malttinsa todeten, että ”hän osaa pitää puolensa ja voi olla vittumainen tarvittaessa”.

Kun Hartikainen otti vaimonsa töihin hakeutumisen puheeksi, kerrottiin hänelle esteellisyydestä ja jääviysongelmista. Hän totesi, että se on hänen ongelmansa, ei hallinnon. Kun hallintojohtaja Lappi kysyi häneltä, että miksi vaimo ei voi hakeutua muualle, oli vastauksena, että vaimo viihtyi niin hyvin ja haluaa sen vuoksi Tulliin. Hän totesi myös, että ”he ovat ajatelleet, että vaimo olisi välillä vuorottelusijaisena ja välillä kotona”. Lisäksi Hartikainen totesi, että vaimo ei hakeudu virkaan, jotta ei tulisi valituksi pätevämmän edellä. Keskustelu kesti noin 2,5 tuntia ja osan tästä ajasta Hartikainen käyttäytyi varsin uhkaavasti. Keskustelu painottui vaimon kohteluun.

05.09.2012 Kajastie lähetti epäasialliseksi kokemansa keskustelun johdosta Hartikaiselle viestin ja sai tähän vastauksen. Vastauksessaan Hartikainen esitti, että vaimon kanssa toimineet esimiehet ja mahdollisesti myös kollegat tulisi kutsua koolle puolueettoman henkilön johdolla ja osallistujia pyydettäisiin tekemään nimettöminä arviointi vaimon työsuorituksesta, osaamisesta, yhteistyötaidoista jne. ja kertoo, että tämä menettely sopii hänen vaimolleen. Vaimo ei ollut tuolloin Tullin palveluksessa ja edellisestä virkasuhteesta oli jo yli kaksi vuotta.


"
”... hän osaa pitää puolensa ja voi olla vittumainen tarvittaessa”.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288758074795.html


Kommentti: Pääjohtaja olikin Antti "Härski" Hartikainen

Tullin määräaikaisen pääjohtajan Leo Nissisenselvitys Tullin virkavapaalla olevan pääjohtajan Antti Hartikaisen toiminnasta on karua luettavaa, Ilta-Sanomien politiikan toimituksen esimies Mika Koskinen kirjoittaa. Lue lisää ›


Tullin pääjohtaja kiistää edistäneensä vaimonsa palkkaamista

Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen kiistää edistäneensä vaimonsa palkkaamista Tulliin. Lue lisää ›


Arkisto 2002
Kuka helvetti Pekka Kettunen luulee olevansa? 
"Eli maajoukkuetason mies, tämä Kettunen. Entä laji? "Vittuilu. Eräs keravalainen vaikuttaja sanoi mulle, että olen ilman muuta vittuilussa maajoukkuetasoa." Nyt Kettunenkin miettii hetken. "Mä en tiedä, voiko sen panna lehteen noin. Sun täytyy varmaan keksiä siihen jokin kauniimpi ilmaus."
...
Odotamme mielenkiinnolla, mitä hänelle myöhemmin tapahtuu.

" 
http://www.nettisanomat.com/2002/09/12/kettunensensuroitu.htm

Jyväskylän ylioppilaslehti 1996?
Jyväskylän ylioppilaslehti 1996?

"Pari viikkoa jutun ilmestymisen jälkeen halusin liittää juttuuni linkin alkuperäiseen artikkeliin. Tämä ei enää onnistunutkaan. Kysyessäni asiaa toimitukselta, vastaukseksi sain ettei toimituksessa ymmärretä asiaa, eikä kukaan nyt lehden toimituksessa työskentelevä ole ollut jutun ilmestymisen aikoihin lehdessä töissä!" 

Jyväskylän ylioppilaslehti 1996?
Jukka Yli-Lassila: Kuka helvetti Pekka Kettunen luulee olevansa?


Arkisto 2002

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

 



 

 

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat Pertti Mannisen kuvaamasta sarjasta:Aurinkoisena kesäaamuna kaupunki herää valoisasta unestaan. 24 kuvaa kaupungin aamussa.

 

Kettunen vittuilijasta eetikoksi
Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen kertoo 50- vuotispäivänsä aattona muuttuneensa eetikoksi.

14.03.02 Pertti Manninen, nettisanomat.com

Vittuilija.

Kuka helvetti Pekka Kettunen oikein luulee olevansa?
Jyväskylän ylioppilaslehti 06.02.1997, haastattelijana Jukka Yli-Lassila.

Eli maajoukkuetason mies, tämä Kettunen. Entä laji? "Vittuilu. Eräs keravalainen vaikuttaja sanoi mulle, että olen ilman muuta vittuilussa maajoukkuetasoa." Nyt Kettunenkin miettii hetken. "Mä en tiedä, voiko sen panna lehteen noin. Sun täytyy varmaan keksiä siihen jokin kauniimpi ilmaus."
...
Odotamme mielenkiinnolla, mitä hänelle myöhemmin tapahtuu.


Kuka helvetti Pekka Kettunen oikein luulee olevansa?
Jyväskylän ylioppilaslehti 06.02.1997, haastattelijana Jukka Yli-Lassila.

Eetikko.

Pekka Kettunen, pian 50 vuotta, johtaa Jyväskylää apunaan Eettinen kompassi.
Suur-Jyväskylän lehti 06.03.2002, haastattelijana Tiina Kangasmäki.

"Haluan elää kohtuullisen tervettä ja aktiivista elämää, toteuttaa niitä arvoja, mitä elämässä kunnioitan. kristillisen elämän etiikka on yksi perusnormi, samoin tasa-arvo, oikeudenmukaisuus, yhteisvastuullisuus."
...
Vastikään evankelisluterilaisen kirkon arvojen akatemian, puolen vuoden mittaisen jakson läpikäynyt Kettunen kertoo, kuinka oma eettinen kompassi on hyvä viitoittaja omassa työssä.
"Teet mitä teet, et voi tehdä vastoin omaa eettistä kompassiasi. Arvot antavat suunnan."

Pekka Kettunen, pian 50 vuotta, johtaa Jyväskylää apunaan Eettinen kompassi.
Suur-Jyväskylän lehti 06.03.2002, haastattelijana Tiina Kangasmäki.

Tässä välissä tehdyt ilkeydet jäävät voimaan ikuisiksi ajoiksi.

Jälkisanat. 
Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen ei ole aikaisemmin köyhiä eikä heikkoja kumarrellut. Tullessaan Jyväskylän kaupunginjohtajaksi hän ensi töikseen savusti vuosikausia tiedotussihteerinä toimineen Anja Alanteen ensin pois virastaan ja sen jälkeen pois myös työsuhdeasunnosta.
Tämän jälkeen talosta kunnostettiin kalliilla remontilla kaupunginjohtajan virka- ja yksityisasunto. 

Monet muutkin ovat joutuneet kärsimään Kettusen ensimmäiseksi mainitusta luonteenpiirteestä. Julkisuuteen niistä on tullut murusia, koska Keskisuomalainen on pitänyt kaupunginjohtajaa erityisessä suojeluksessaan. Nettisanomat.com on silloin tällöin kirjoittanut Kettusen toimista ja ne löytyvät lehden omalla haulla.

PS. Kaupunginjohtaja juhlii syntymäpäiviään konsertissa, jonka tuoton hän lahjoittaa tälle funkkis-bensa-aseman paikalle suunnitellulle konserttitalolle. Talo purettiin muutama kuukausi sitten ja sen paikalle rakennetaan paikoituskenttä odottamaan konserttitaloa. "Konserttitalo edellyttää tyhjää tonttia." Viikon kettunen. Osa tontista on jo lohkaistu Soneran uudisrakennukselle ja loputkin on vaarassa joutua liike-elämälle. Tekipä kaupunki kuitenkin likaisen työn ja purki funkkistalon.

Pertti Manninen, nettisanomat.com 14.03.2002  Suurenna!

      Tästä aiheesta lisää.
     
      Onko Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen hyssyttelyn uhri?

2002
Nettisamomat.com
Pertti Manninen: Kettunen vittuilijasta eetikoksi.

http://www.nettisanomat.com/2002/03/14/kettunen.htm

Jälkisanat:
Konsettitalon tontti on edelleen 14 vuotta (!) myöhemmin rakentamatta. KHO palautti asian takaisin Jyväskylän kaupungille, kun se välillä lahjoitettiin lähes vastikkeetta SRV:lle "maan tavan mukaan", niinkuin kaupungin kiinteistöjohtaja Esko Eriksson asian ilmaisi Keskisuomalaisessa ilmestyneessä artikkelissa, jota pohdittiin joukolla jossakin komiteassa kuukausia, ainakin yksi sen jälkeen kun KHO hylkäsi kaupan, jottei todellisia puolueiden edunsaajia olisi tarvinnut paljastaa. Eriksson otti siis syyt niskoilleen ja jatkaa virassaan eikä poliisikaan ole tutkinut tätä maan tapaa.
Juttu SRV:n häviämästä, harvinaista, korruptiokaupasta heti tuoreeltaan asian ratkettua KHO:ssa tässä ohessa.

Shit.fi. Pertti Manninen. Lauantai 2014-11-01 klo 11:42.

Linkki:
http://www.nettisanomat.com/2014/02/03/etusivu.html



Edellinen - Seuraava - Maanantai 2014-02-03 -N:o 1711 - Joka etusivulle! - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. - Yhteys
Etsi Nettisanomista!

  
1999- 2002 täältä!
Korruptio, Valtiontalo, Jyväskylä, SRV Lue! - Wincapita Kuvat - PuunvarjotKuvat - Vanhanen, Brax ja Hautala: Lautamiehet Lue! -




Huputettu Valtiontalo tiistaina 14.01.2014.


 

Valtiontalolla yllätysten päivä. Vielma voitti kiistan Valtiontalosta. Keskisuomalainen perjantaina 24.01.2014. Kissa: Rasmus.


Amerikan raha saattaa pelastaa valtiontalon. Kaupunki häviää harvoin oikeudessa. Keskisuomalainen perjantaina 24.01.2014.


 

"Sanoin jo vuonna 2007, kun näin kauppahinnan, että ei missään tapauksessa." Ahti Vielma. - "Meille oli täysin yllättävää, että päätös oli tällainen". Jyväskylän kiinteistöjohtaja Esko Eriksson. Keskisuomalainen perjantaina 24.01.2014.


"Komissaarin mitat täyttävä henkilö". "Henna Virkkunen tähyää Eurooppaan. Hän julkisti ehdokkuutensa yhdessä pääministeri Jyrki Kataisen kanssa." Keskisuomalainen lauantaina 25.1.2014.


 

Jyväskylä: Kaupunginteatteri (Kauppalopo). Kirkkopuisto (suunnitellun parkkihallin sisäänajoaukko, rakentamatta) Valtiontalo (huputettu) ja tyhjä tontti (parkkialue) ja Soneran toimistotalo (lohkaistu alkuan konserttitalolle suunnitellusta tontista). Maanantaina 27.01.2014.




Jyväskylän ohjelmistoa: "Kauppa-Lopo". Maanantaina 27.01.2014.



SRV Keski-Suomen aluejohtaja Timo Kauppi. Ylen Keski-Suomen uutiset torstaina 23.01.2014. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna! 

Helmikuu 2014. Suomalainen korruptio koki kolauksen. Kokkilan kulman kauppa kariutui Keski-Suomessa. KHO kumosi SRV:n ostaman tontin ja korjausta vaativan Valtiontalon kaupan Jyväskylän ytimessä.

Sopimus kaupasta tehtiin vuonna 2007 kovin alhaisella hinnalla. Käytännössä kaupunki antoi keskustan arvokkaimman tontin ja sen vieressä olevan Valtiontalon, Aallon varhaistyön, ”ilmaiseksi” Ilpo Kokkilan omistamalle SRV rakennusyhtiölle. Kauppahinta oli 207 091 euroa. 

Tähän aikaan vaalirahoitus oli vielä alkuvaiheissa, sen tutkiminen, ja niinpä Jyväskylästä löytyi kokoomuksen ja Sdp:n muodostama enemmistö, joka siunasi tämän nyt törkeydeksi Korkeimman hallinto-oikeudenkin mielestä osoittautuneen kaupan. 

Eläkkeellä oleva apulaiskaupunginjohtaja Ahti Vielma teki valituksen, joka harvinaista kyllä johti kaupunkilaisten kannalta suotuisaan lopputulokseen. ”lahjoitus” kumottiin. 

Historiaa hiukan: Aikoinaan silloinen eroraha-kaupunginjohtajaPekka Kettunen oli junailemassa tonttia joko SRV:lle tai jollekin toiselle rakennusliikkeelle ja tietenkin näitä hyötyjä sitten em. valtapuolueille. Kettunen onnistui hyväksyttämään funkkishuoltoaseman (Reimarin) purkamisen vuonna 2000 ja siinä tontti on yhä rakentamatta aivan kuin Helsingin Kalliossa pikkupoikana meillä oli naapurissa muutama tyhjä tontti sodan tuhojen (palojen) jäljiltä. Mehän käytimme niitä pelikenttinä. Tämä nykyinen pelikenttä on kohta 14 vuotta ollut rakentamattomana: autojen parkkipaikkana.

Tähän historiaan kuuluu, että jotta funkkishuoltoasema saatiin purettua, niin sille oli vakaa tarkoitus rakentaa konserttitalo.

Nykyinen kaupunginjohtaja Markku Andersson piti Ylen Keski-Suomen uutisissa pokkansa ja totesi vain, että kotiläksyt (sic!) pitää tehdä tulevaisuudessa paremmin.

Tilapalvelun johtaja Esko Eriksson tuntui olevan lehden kertomuksen mukaan hyvin hämmästynyt päätöksestä. Välillä tuntuu siltä, että Erikssonin pitäisi saada osa palkastaan rakennusliikkeiltä, niin innokkaasti hän on junaillut koulujen ja päiväkotien hävittämistä ihan keskustassa ja reuna-alueillakin mm. Säynätsalossa, joihin sitten on rakennettu tai ainakin suunniteltu rakentamista eri rakennusliikkeille vuorotellen. 

Uusin suoritus on 100 vuotiaan Jyväskylän lyseon lihoiksi laitto eli lahtaus. Erilaisten koulujärjestelyjen jälkeen lyseo ja sen TONTTI on palautunut kaupungille ilman koululaisia, jotka nyt ovat väliaikaisissa parakeissa vuosikausia!

Ahti Vielma ilmaisi hämmästyksensä sekä Keskisuomalainen-lehdessä että Suur-Jyväskylän lehdessä, jota Keskisuomalainen konserni julkaisee.

Keskisuomalaisessa: ”Vielma kertoo työskennelleensä vuosikymmeniä apulaiskaupunginjohtajana juuri tonttien myynnin parissa ja tuntevansa Valtiontalon kulmauksen kuin omat taskunsa.
- Sanoin heti jo vuonna 2007, kun näin kauppahinnan, että ei missään tapauksessa.
Vielman mukaan KHO:n päätös on kullanarvoinen Jyväskylän kaupungille, jonka päättäjät eivät ymmärtäneet kaupungin etua, vaan olivat lahjoittamassa arvotonttiaan pörssiyhtiölle.” (Keskisuomalainen perjantaina 24.1.2014).

Suur-Jyväskylän lehdessä: ”Ahti Vielma kertoo olleensa jo etukäteen varma korkeimman oikeuden ratkaisusta, Hän kuvailee Valtiontalon kauppaa järjettömimmäksi päätökseksi, jonka hän on tässä kaupungissa nähnyt.
- Sanoin jo esisopimusvaiheessa, että tämä on ihan järjetön juttu. Silloin minua ei kuunneltu. Nyt on mennyt yli kuusi vuotta ja tässä ollaan. Kauppahinta oli täysin käsittämätön. Toivoisin, että asianosaiset henkilöt kertoisivat avoimesti motiivit, miksi näin päätettiin tehdä, Vielma lataa.” (Suur-Jyväskylän Lehti 25.1.2014).

Turha toive. Keskisuomalainen ei halua asiaa selvittää, onhan se osa tätä liike-elämän ja poliittisten päättäjien korruptiota. Pääkirjoituksessaan se haluaa, että asia unohdetaan: ”Mutta nyt on KHO:n päätöksen myötä aika kääntää uusi lehti Valtiontalo-saagassa ja suunnata katseet eteenpäin.” Keskisuomalaisen päätoimittaja on Pekka Mervola.

Seuraavana päivänä oli sitten koko sivun levyinen juttu Jyväskylän kultalusikka Henna Virkkusesta, joka on "komissaariainesta". Olisihan sitä voinut kertoa, että Henna Virkkunen on ollut kokoomuksessa johtavassa asemassa päättämässä tästä Valtiontalonkin ”kaupasta” Ilpo Kokkilan SRV:lle.

Ylen Keski-Suomen uutiset täytti journalistisen tehtävänsä hyvin, Esitteli asian ja haastatteli molempia osapuolia, kaupunginjohtaja Markku Anderssonia ja SRV:n aluejohtajaTimo Kauppia.

JA sitten tärkein: Ylen toimittaja toteaa, että tällä päätöksellä tulee olemaan suuri merkitys myös Lyseon tontin myymisessä, jotenkin näin. Tallennus on tallennettu talteen.

Nettisanomat. Pertti Manninen maanantaina 2014-02-02 klo 23:50.


Arkisto 2000

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Joka torstai.
torstaina 1. kesäkuuta 2000, lisäykset jatkuvasti.



kuva: pertti manninen kesällä 1999


Jyväskylän ydinkeskustassa oleva vanha funkkis-bensa-asema puretaan paikalle suunnitellun konserttitalon alta.

Mitään käsitystä ei ole siitä rakennetaanko konserttitaloa ikinä, rahoja siihen ei ole osoitettu.

Kaiken lisäksi Sonera on jo nirhaissut nurkan arkkitehtikilpailun voittaneesta ehdotuksesta, joten tontin kohtaloksi näyttää tulevan valuminen liike-elämän tarpeisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettusen johdolla.

Luottamusnaiset ja -miehet ovat joko sokeita tai kyynikkoja. Rappeutumaan päässyttä rakennusta ei ole kehdattu purkaa suoraan bisnes-miehille.

nettisanomat.com, pertti manninen 01.06.00

harjun huminaa:

funkkis-bensa-asema puretaan


"Reimarin talon purkamista nousi vastustamaan kaupungin valtuustossa Kaija-Leena Kaijaluoto (vihr.), jonka mielestä taloa ei saa purkaa, ennen kuin sen paikalle suunnitellun musiikki- ja taidekeskuksen rakentamisesta tehdään sitovat päätökset."

keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.

(juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)


Arkisto 2000

viikon kettunen

"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia."

keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.

(juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)


"Purkutuomio vahvistettiin silloin, kun musiikki- ja taidekeskuksen arkkitehtikilpailu ratkaistiin."

"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia." 

keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.

(juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)


"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia."

http://www.nettisanomat.com/2000/06/01/funkis.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/06/01/
viikonkettunen.htm


Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi Ilmoita ilmaiseksi sivu! - 101 ilmoitusta -  


Etsi Nettisanomista!


Tänään 24.10 on YK:n päivä.
11 vuotta sitten oli juuri Irakin sota meneillään, jota silloinen pääkirjoitus kauhistelee, sotaa ja maailman tilaa.
Tänään sitten soditaan Syyriassa, Afganistanissa, Ukrainassa jne jne jne, myös Irakissa.
Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Perjantai 2014-10-24 klo 13:08

 
 

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
 

 
nettisanomat.com
  Pääkirjoitus
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva

 

nettisanomat.com
1999 alkaen
 

23.10.2003. Pääkirjoitus. Saako YK mahdollisuuden?

YK:n päivän aattonakin on taisteltava rauhan puolesta. Hirvittävä tappaminen jatkuu Irakissa. USA on mahdottoman paikan edessä ja sotaintoilijat huutavat YK:ta apuun.

Kauhukuvat toteutuvat, joihin suomalaisetkin sotaintoilijat eivät uskoneet. Helsingin Sanomat oli aluksi USA:n joukkojen mukana katselemassa tätä "seikkailua". Risto E.J. Penttilä syytti Ranskaa, Saksaa ja Venäjää siitä kun ne eivät hyväksyneet YK:ssa hyökkäyksen sallivaa päätöslauselmaa.

YK:lle on annettava mahdollisuus. Se tulee todellisen rauhan haluavilta kansoilta, heidän hallituksiltaan. Ei sellaisilta johtajilta kuin pääministeri Paavo Lipponen, joka jotenkin halusi, että Suomikin voisi osallistua tähän operaatioon koaliition mukana.

Onneksi kansalaisten järki voitti Suomessa ja Lipponen joutui puhemiehen sivuraiteelle painimaan tila-autojensa ja samppanjalaskujensa kanssa.

Vakavasti. YK:n tulee ryhdistäytyä ja pistää sotaintoilijat sivuun. YK:lle on annettava mahdollisuus.

Pertti Manninen, nettisanomat.com torstaina 23.10.2003.

 


Fredsträff '84 Västerås 12-15 juli
Den fortsatta uprustningen, de direkta förberedelserna för att kunna föra ett "begränsat" kärnvapenkrig och att kunna vinna ett sådant krig, måste till varje pris stoppas.
 
nettisanomat.com 24.10.2002.

 

169-172
Joka torstai

Sivu1

Sivu2 Sivu3 Sivu4  

YK:n päivänä 24.10.2002. Muistoja siitä kuinka vaadimme maailmaan rauhaa polkupyörämarssilla Västeråsiin vuonna 1984. Pitkään tekeillä ollut sivu saa arvoisensa julkaisupäivän nyt, pommeja odotellessa. Vain rypistynyt 8-sivuinen ohjelmalehti on löytynyt, valokuvat ovat tuhoutuneet elämän kourissa tai sitten ne vielä joskus pulpahtavat jostakin esiin. Tervehdys mukanaolijoille. Nimeltä mainiten Markku ja Mika Paavilainen. Samma pä svenska senare! Pertti Manninen.Sivuille 5-8

 
 
  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
  Etusivu 24.10.2002
  Eilen: Roskasanomat
Tänään: Fredsträff 84 
Huomenna: Helsinkiä väreissä 1958
   
Kuva sarjasta Yksinäisen kulkijan uni. Pertti Manninen.

Pääkirjoituksia.    
19.06.2003. Pääkirjoitus. Kommentteja kaikesta.
     
03.07.2003. Pääkirjoitus. Uusi HS-Gallup todistaa virhemarginaalin unohtamisen tahallisuuden!
10.07.2003. Pääkirjoitus. Keskustan kannatus noussut viikossa peräti 1,5 prosenttiyksikköä!
17.07.2003. Pääkirjoitus. Arkistot sulkeutuvat! 
24.07.2003. Pääkirjoitus. Torstaina 24.07.2003.
 
31.07.2003. Pääkirjoitus. 
6.8.1945
     

07.08.2003. Pääkirjoitus. Rauhanpalkinto. Presidentti Halonen sai Loviisan rauhanpalkinnon. Miten lehdet kertoivat maanantaina 04.08.2003. presidentin tilaisuudessa pitämästä puheesta. 
14.08.2003. Pääkirjoitus. Lipponen on saanut uuden tila-auton, Halmekin voi jo paremmin ja Jäätteenmäki keljuilee, kun ei kerro suunnitelmistaan. Lue! 
21.08.2003. Pääkirjoitus.
 Marlboro-mies lopettaa! 
28.08.2003. Pääkirjoitus. Onko mikään muuttunut?

     
04.09.2003. Pääkirjoitus. Asiakirjoja.
11.09.2003. Pääkirjoitus. And, so what! (Valtra).
18.09.2003. Pääkirjoitus. Kesä, aina yhtä ihana!
25.09.2003. Pääkirjoitus. Uskaltaako Ahtisaari, USA:n juoksupoika mennä Bagdadiin? 
02.10.2003.
 Pääkirjoitus. Puhetta. 
09.10.2003.
 Pääkirjoitus.
16.10.2003.
 Pääkirjoitus.
23.10.2003.
 Pääkirjoitus.
30.10.2003.
 Pääkirjoitus.

http://www.nettisanomat.com/2003/10/23/paakirjoitus.htm



Torstai 2014-10-23 - N:o 1788 - Lokakuu 2014. Arkisto

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Vesipallo. Naiset. Kuvasarja
Erkki Manninen
1956. Kuva

Lauantai-viihdettä: Vesipallo. Kuvat
Iltalehtien etusivut ja lööpit. Kuva

Oivallus. Lue!

Kanalasta kirjastoon. Kuvia

Ulvilan murhajuttu käy entistä sekavammaksi. Lue!

Ääkkösten vaikeudesta. Lue!

10.10. ALEKSIS KIVEN PÄIVÄ. Kuva

JUICE JA NIINISTÖ. ASIA, JOSTA ... Lue!

Arkisto. Vuosisadan kuva. Kuva

Oivallus. Lue!
PAASIKIVEN PATSAALLA. Kuva
KAISLIKOSSA SUHISEE. Kuva

Laitumella. Kuva

1994. Tyotä! Kuva

Etelä-Suomen Sanomat kertoo keskiviikkona 22.10.2014 kuntaliitosselvityksestä  näin:



Selvityksen ulkopuolella jäi Iitti, jonka valtuusto hylkäsi maanantaina mukaanlähdön kakkoskierrokselle. Iitti tyrmäsi aiemmin syyskuussa Hollolan tavoin kuuden kunnan liitoksen.

Henna Virkkunen ja Jyrki Katainen, terveisiä Brysseliin Lahden seudulta. Kuntaliitosselvitys vauhdissa.



Vesipallo. Naiset. Jyväskylän Saukot vs. Uinti Tampere lauantaina 18.10.2014.
Viimekauden mestarit olivat ylivoimaisia ja voittivat pelin selvästi.

Kuvat: Pertti Manninen. Keski-Suomi. Jyväskylä. Aaltoalvari. Lauantai 18-10-2014 klo 19:30 alkaen. Isonna!

Henna Virkkunen ja Jyrki Katainen, terveisiä Brysseliin Lahden seudulta. Kuntaliitosselvitys vauhdissa.



”Salpauskunta: Liitosjatkoilla viisi mukana

Lahden seudun liitoksen selvittely jatkuu viiden kunnan voimin.

Kuntajakoselvittäjänä jatkaa yksinään kaupunkineuvos Rolf Paqvalin, joka tutkailee liitosten mahdollisuuksia kuntien asettamien reunaehtojen valossa.

Hollola ja Hämeenkoski esittivät lausunnoissaan tutkittavaksi niiden liitosta.

Nastolalle sopi puolestaan niin kuusi kuntaa kuin suppeampikin selvitysalue.

Paqvalinin esityksiä odotellaan ennen joulukuun puoliväliä.

Etelä-Suomen Sanomat. Sirpa Ratia.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/
2014/10/22/salpauskunta-liitosjatkoilla-viisi-mukana

Valtiovarainministeriö päätti keskiviikkona jatkaa Hollolan, Hämeenkosken, Kärkölän, Nastolan ja Lahden käsittävää selvitystä tammikuun loppuun saakka.

Työssä tulee ottaa huomioon kuntien syyskuun lopussa tekemät päätökset sekä jatkokierroksesta annetut lausunnot.

Kärkölä ilmaisi halunsa olla mukana selvityksessä, joka käsittää ainakin Kärkölän, Lahden ja Nastolan.

Lahti ei lähtenyt nimeämään kuntia. Jatkoselvityksessä tulee sen mielestä ottaa huomioon realistiset yhdistymismahdollisuudet.


Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2014-19-23 klo 09:46. Lihavointi lisätty.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,



Maanantai 2014-10-20 - N:o 1787 - Lokakuu 2014. Arkisto

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Lauantai-viihdettä:
Vesipallo. Kuvat
Iltalehtien etusivut ja lööpit. Kuva

Oivallus. Lue!

Kanalasta kirjastoon. Kuvia

Ulvilan murhajuttu käy entistä sekavammaksi. Lue!

Ääkkösten vaikeudesta. Lue!

10.10. ALEKSIS KIVEN PÄIVÄ. Kuva

JUICE JA NIINISTÖ. ASIA, JOSTA ... Lue!

Arkisto. Vuosisadan kuva. Kuva

Oivallus. Lue!
PAASIKIVEN PATSAALLA. Kuva
KAISLIKOSSA SUHISEE. Kuva

Laitumella. Kuva

1994. Tyotä! Kuva

Vesipallo. Naiset. Jyväskylän Saukot vs. Uinti Tampere lauantaina 18.10.2014.





Vesipallo. Naiset. Jyväskylän Saukot vs. Uinti Tampere lauantaina 18.10.2014.
Viimekauden mestarit olivat ylivoimaisia ja voittivat pelin selvästi.

Kuvat: Pertti Manninen. Keski-Suomi. Jyväskylä. Aaltoalvari. Lauantai 18-10-2014 klo 19:30 alkaen. Isonna!


Erkki Manninen alkuperäinen kuvannimi
1956

Isä, 
Marian sairaalan vahtimestari tulee töistä kotiin polkupyörällään aamuvuoron jälkeen puoli neljältä.

Nahkarotsi, lippis ja skraka.

Muistikuva 42 vuotta myöhemmin. 
1.4.1998 Pertti Manninen


3 rullaa, 32 kuvaa, 
13-vuotiaan koulupojan ensimmäiset valokuvat.
Helsinki, Kallio 1956.
Pertti Manninen.
< edellinen
22. kuva - 2. rullan viimeinen kuva
 
3. rullan aikaan huhtikuussa 1956 ulkomailla ja Suomessa

copyright
Pertti Manninen

posti: 
nettisanomat@hotmail.com

Sivun valmistus: Pertti Manninen 28.7.1999, 1.8.1999, 6.8.1999.

uusin lehti ja hakemisto:www.nettisanomat.com

Omaksi sivuksi ja linkit 23.10.2002, kuvien ja sivujen väritys 26.10.2002.
nettisanomat.com - kallio - helsinki - keväällä 1956 - Erkki Manninen - 22. kuva - 3 rullaa, 32 kuvaa - värein - valokuvat - pertti manninen - 1999/07/28 - kuvagalleria - kuvat - kuva - kuvia - vanhat - väritetyt kuvat - 2002/10/26.
< alkuun 1.rulla > 2. rulla > 3. rulla >

http://www.nettisanomat.com/galleria/vanhat/1956/kalliomv/erkkimanninenkuva22.htm

Tänään 20.10.2014 isä 104 vuotta.



Sunnuntai 2014-10-19 - N:o 1786 - Lokakuu 2014. Arkisto

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Lauantaiviihdettä. Vesipallo. Kuvat lauantaina 18.10.2014.

Lauantaiviihdettä. Kuva lauantaina 18.10.2014.
Jyväskylän Saukot peittosivat turkulaiseuran WP Neon tasaisen alun jälkeen selvin numeroin.
Kuvat: Pertti Manninen. Keski-Suomi. Jyväskylä. Aaltoalvari. Lauantai 18-10-2014 klo 19:14.


Makeasti oravainen makaa sammalhuoneessansa; Sinnepä ei Hallin hammas eikä metsämiehen ansa ehtineet milloinkaan. Siellä torkkuu heiluhäntä akkunalla pienoisella, linnut laulain taivaan alla saattaa hänet iltasella unien kultalaan. ~ Aleksis Kivi ~

10.10. ALEKSIS KIVEN PÄIVÄ. PATSAALLA KOLME PÄIVÄÄ AIKAISEMMIN.

10.10 ALEKSIS KIVEN PÄIVÄ. PATSAALLA KOLME PÄIVÄÄ AIKAISEMMIN. Kuva: Pertti Manninen.

10.10 ALEKSIS KIVEN PÄIVÄ. PATSAALLA KOLME PÄIVÄÄ AIKAISEMMIN. Tiistai 2014-10-07 klo 15:29. Kuva: Pertti Manninen.

Helsinki. Rautatientori. Kansallisteatteri, asuintalo PEPSI-mainoksineen, PLAZA hotelli, joka ennen oli SOK:n pääkonttori ja Fennian talon kupolikin hieman pilkistää, jossa nyt on CASINO. Busseista tunnistaa ainakin Veolian ja Pohjolan liikenteen bussit. ISONNA!

Kansallisteatterissa esitetään tiistai-iltana 07.10.2014 Vanja Eno, tuo ihana klassikko, jonka näin koulupoikana niine klassisine näyttelijöineen 50-luvulla. Äidinkielen opettajamme Viljo Tervonen huolehti siitä, että Kallion Yhteiskoulun oppilaat pääsivät seuraamaan jopa muutaman kerran vuodessa kansallisnäyttämömme esityksiä. Samaa jatkoi myös sitten Armas Paavola. Kun tämä nyt meni näin nostalgiseksi, niin kai on kerrottava, vaikka kuvaa ei olekaan, että olen kiivennyt Kiven patsaan laelle muutaman kerran tikapuita myöten. Voi sanoa, että olin polvenkorkuinen. Olin nimittäin Helsingin kaupungin puisto-osastolla kesätyöntekijänä ja puhdistimme niitä patsaita lokin jätöksistä, mielestäni silloin eivät pulut, kyyhkyset, olleet vielä näiden patsaiden riesa. Ainoa pesuaine, jolla ne sai puhtaaksi oli Tolu, siis sen aikainen. Taisi olla aika vahva liuos. Toinen patsas, jonka puhdistamisesta saimme hauskoja huomioita ohikulkijoilta oli Kaisaniemen puistossa oleva alaston nainen. Pertti Manninen Aleksis Kiven päivänä 2014, vuosikymmeniä myöhemmin.


JUICE JA NIINISTÖ. ASIA, JOSTA ...

2014.
3.10.2014 PERJANTAI


Haistatteli Niinistölle Linnan juhlissa

3.10.2014 PERJANTAI

Sivaltavasta kielestään tunnettu artisti sanoi suorat sanat Sauli Niinistölle Linnan juhlissa.

Juice Leskinen tapasi elämänsä aikana useita ihmisiä, joista kasvoi myöhemmin arvostettuja vaikuttajia. Los Coitus Interruptus -bändin aikoina vuonna 1972 studioksi valjastetussa kämpässä Tampereen Otavalankadulla oli vilkas liikenne. Kerran paikalle tulivat Turun yliopistossa oikeustieteitä opiskelleet Jussi Jännäri ja Sauli Niinistö.

Kaksikko vietti iltaa Harri Rinteen,Mikko Alatalon ja Leskisen seurassa. Naukauksia otettiin, Juice, Mikko ja Harri lauleskelivat.

Leskinen kohtasi Niinistön uudestaan vuonna 1998 Linnan juhlissa. Illan edetessä keskustelu eteni kärkeväksi valtiovarainministeri Niinistön kanssa, ja lopuksi Leskinen tuumasi juttukaverilleen: "haista sinä Niinistö vittu".

ANNIKA RYTKÖNEN

Lähde: Antti Heikkinen, Risainen elämä Juice Leskinen 1950 - 2006


Artikkeli osoitteessa:
http://www.iltalehti.fi/viihde/
2014100218713165_vi.shtml

Arkisto 2001.
torstaina 30. elokuuta 2001

nettisanomat.com
torstaina 30. elokuuta 2001/109

  "Haista sinä Niinistö vittu!"
Juice Linnan juhlissa 06.12.98. Seuran haastattelu 24.08.01.
 

etusivulle torstaina 30.08.01.


Olutta! Kuva: pertti manninen.

ilmot

linkit

kirjoita

lukijalta


Juice Linnan juhlissa 06.12.98.


Juice Linnan juhlissa 06.12.98.


Juice Linnan juhlissa 06.12.98.
Kuva: Pertti Manninen

 

  Juice ja Sauli Niinistö sekä Tanja.  

Seuran haastattelu 24.08.01.

"Juice on tavannut myös valtiovarainministeri Sauli Niinistön, eikä hän tällä kerralla ollut yhtä kohtelias kuin presidentti Ahtisaaren kanssa. Juicella oli omat syynsä.

- Se tapahtui Linnan juhlissa 6.12.1998. Kysymys oli siitä, että taiteilijoiden verotus on vähän mielivaltaista. Pitäisi päästä noin viiden vuoden sykliin, koska taiteilija ei voi ikinä budjetoida mitään, kun ei voi etukäteen tietää mikä myy ja mikä ei myy. Sitten sen näkisi, jos viisi vuotta olisi normaalia verotusta, jonka jälkeen se siirtyisi pääomaveron piiriin.

- Ei sitä voi tehdä, Sauli Niinistö vastasi Juicelle.

- No miten niin ei, Juice tiukkasi.

- Sittenhän kaikki vaatisi samanlaista, Niinistö totesi tiukasti.

- Miten niin, Juice ihmetteli.

- No näin se vaan on, Niinistö perusteli.

Nyt Juice oli saanut kyllikseen ja päätti keskustelun näin:

- Haista sinä Niinistö vittu!

Kysymykseen, mitä sitten tapahtui, Juice vastaa seuraavasti:

- Se sytytti tupakan, lähti kävelemään ja teki työtä käskettyä, tosin arvatenkin sitten vasta myöhemmin. Tanja ei ollut paikalla."

Seuran haastattelu 24.08.01. "Elämästä selviää hengissä", Reijo Ikävalko.


nettisanomat.com 30.08.01. pm

 
"The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä.

etusivulle! "Haista sinä Niinistö vittu!"  Digi-tv. Kännissä kirjoitettua. Köyhä opiskelija ei yllätä.
viime kerralla

D ja M (Domain ja Murphy). Pääkirjoitus: nettisanomat.com 2 vuotta! Mieheni ennätys jäi voimaan. Keskisuomalainen osti nettinimen.Valta.

tämän sivun otsikko 30.08.01 - haista sinä niinistö vittu - juice 06.12.98 - linnan juhlat - nettisanomat.com - avoin - joka torstai - juice leskinen - sauli niinistö - tanja
Sivut valmisti Pertti Manninen 30.08.99 ja 06.09.01. copyright nettisanomat.com 2001/109.

http://www.nettisanomat.com/2001/08/30/juiceniinisto.htm


Lue myös!

http://viikkosanomat.fi/2014/08/27/jalkiviisas-sauli-niinisto-olen-joskus-valtiovarainministerina-itsekin-pyrkinyt-siihen-etta-pantaisiin-kaikki-samalle-viivalle/

Jälkiviisas Sauli Niinistö: ”Olen joskus valtiovarainministerinä itsekin pyrkinyt siihen, että pantaisiin kaikki samalle viivalle”

Iltalehdessä presidentti Sauli Niinistö puhuu osinkoverotuksesta tämän ministeri Laura Rädyn surullisen (?) tapauksen jälkeen. Mitään dokumenttia tästä mielipiteestä ei ole, muuta kuin nyt tämä jälkiviisastelu. Ministerinä hän väittää pyrkineensä johonkin, mutta ei siis saavuttanut mitään huomattavaa asian suhteen, päinvastoin: Menohan kävi entistä hurjemmaksi.

Sen sijaan on olemassa dokumentti toisesta asiasta, Juicen kertomana, kuinka Juice oli tahtonut saada olotilaa sellaiseksi, että taiteilijoiden verotusta voisi tasata useammalle vuodelle esim. 5:lle vuodelle.

Seura-lehti on julkaissut seuraavan Juicen kertomuksen, joka sitten julkaistiin sellaisenaan Nettisanomissa elokuussa 2001:

”Juice ja Sauli Niinistö sekä Tanja,

Seuran haastattelu 24.08.01.

”Juice on tavannut myös valtiovarainministeri Sauli Niinistön, eikä hän tällä kerralla ollut yhtä kohtelias kuin presidentti Ahtisaaren kanssa. Juicella oli omat syynsä.

- Se tapahtui Linnan juhlissa 6.12.1998. Kysymys oli siitä, että taiteilijoiden verotus on vähän mielivaltaista. Pitäisi päästä noin viiden vuoden sykliin, koska taiteilija ei voi ikinä budjetoida mitään, kun ei voi etukäteen tietää mikä myy ja mikä ei myy. Sitten sen näkisi, jos viisi vuotta olisi normaalia verotusta, jonka jälkeen se siirtyisi pääomaveron piiriin.

- Ei sitä voi tehdä, Sauli Niinistö vastasi Juicelle.

- No miten niin ei, Juice tiukkasi.

- Sittenhän kaikki vaatisi samanlaista, Niinistö totesi tiukasti.

- Miten niin, Juice ihmetteli.

- No näin se vaan on, Niinistö perusteli.

Nyt Juice oli saanut kyllikseen ja päätti keskustelun näin:

- Haista sinä Niinistö vittu!

Kysymykseen, mitä sitten tapahtui, Juice vastaa seuraavasti:

- Se sytytti tupakan, lähti kävelemään ja teki työtä käskettyä, tosin arvatenkin sitten vasta myöhemmin. Tanja ei ollut paikalla.”

Seuran haastattelu 24.08.01. ”Elämästä selviää hengissä”, Reijo Ikävalko.


nettisanomat.com 30.08.01. pm

http://www.nettisanomat.com/
2001/08/30/juiceniinisto.htm

Tässä Iltalehden jutussa Sauli Niinistö muistaa vaatineensa korjausta seuraavasti:

”Niinistö: Holdingyhtiöiden sulkeminen erinomaista

Tiistai 26.8.2014 klo 14.55

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi ministeri Laura Rädyn ympärille kehkeytynyttä kohua sanomalla, että hänen mielestään holdingyhtiöiden sulkeminen lainsäädännöllä on ollut erinomainen asia.

- Olen joskus valtiovarainministerinä itsekin pyrkinyt siihen, että pantaisiin kaikki samalle viivalle, Niinistö sanoi toimittajille suurlähettiläspäivillä Helsingissä.

Räty on tehnyt lääkärinä töitä yhtiön kautta ja nostanut siten tuloja kevyemmin verotettuina osinkoina. Niinistö huomautti, että monissa muissakin ammateissa kuin lääkäreiden ja juristien keskuudessa yhtiöiden käyttäminen on tavallista, jos työ tapahtuu lyhyiden toimeksiantojen muodossa. Tällaista tapahtuu esimerkiksi rakennusalan pienissä yrityksissä.

- Mutta on ihan selvää, että tällaisessa tilanteessa, missä meidänkin taloutemme on, on hyvä että jokainen viimeisen päälle omalta kohdaltaan katsoo tilanteen. Ja niinhän ministeri Räty kertoo tehneensä jo vuosia sitten.

STT”

http://www.iltalehti.fi/uutiset/
2014082618605254_uu.shtml

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 2014-08-27 klo  21:48 (Kuvat hiukan aikaisemmini).

http://viikkosanomat.fi/2014/08/27/jalkiviisas-sauli-niinisto-olen-joskus-valtiovarainministerina-itsekin-pyrkinyt-siihen-etta-pantaisiin-kaikki-samalle-viivalle/

Lue myös! >>>


Arkisto 2005

Nettisanomat 29.08.2005
http://www.nettisanomat.com/2005/08/29/niinisto.htm

Sonera ja Sauli Niinistö

Valikoiva muisti, erikoinen laskuoppi ja kuulopuheet. Katkelma radiohaastattelusta. Tapahtumien historiaa, kriittisiä kommentteja. Iltalehdessä julkaistu arvio muistelmakirjasta ”Viiden vuoden yksinäisyys”.

Pertti Manninen
maanantaina 29.08.2005
nettisanomat

Toimittaja Petri Kejonen haastatteli presidenttiehdokas Sauli Niinistöä Ylen aamulähetyksessä tiistaina 16.08.2005. Haastattelun Soneraa koskeva osa on purettu sanatarkasti illalla uusitusta lähetyksestä.

Toimittaja:
sonera oli yksi tällainen suuri taloustapahtuma teidän hallitustaipaleellanne postilaitoksen yksityistetty jälkeläinen hurmio ja turmio niinkuin otsikoitte soneran kirjassannne noin lyhyesti miten tämä it-pörssihurmion jälkeen sonera onnistuttiin kompuroimaan turmioon
Niinistö:
ee ei sitä koskaan onnistuttu turmioon saattamaan siis sonera on ollut voitollisin operaatio jos ajatellaan valtion rahavirtoja sieltähän tuli semmoset neljäkyt miljardia markkaa joka on valtava potti kaikenkaikkiaan ja sitten että sonerassa oltiin menty näihin umts-kauppoihin mukaan ja jouduttiin o pieni osa tuosta neljästäkymmenestä miljardista ikäänkuin palauttamaan soneraan nousi tietysti esille mutta kaiken kaikkiaan se soneran operaatio jota omistusta on vieläkin jäljellä öö oli kuitenkin ö melkoinen rahasampo
Toimittaja:
olisiko valtion koko osakekannalle sonerasta ollut ostaja
Niinistö:
tämä on suuri kysymys ja mielenkiintoinen kysymys ee koska myyntilupaahan ei koskaan tullut tavallaan ajoissa sen nykyinen ulkoministeri tuomioja esti ee mutta minä en ole ollenkaan vakuuttunut niistä väitteistä ett olis silloin ideaaliaikana sellaista
Toimittaja:
mutta te vihjaatte tässä kirjassanne että
Niinistö:
joo
Toimittaja:
että ehkä mahdollisesti olisi ollut
Niinistö:
no sanotaan että silloin en yhdeksäkytyhdeksän ollut kuullukkaan todella varteenotettavaa mutta tuolloinen toimitusjohtaja relander näyttää jälkeen ainakin kovasti selitelleen että sellaisia mahdollisuuksia olis voinu olla ö nyt sitten o jälkikäteen tuolla euroopassa olen kuullut kaikennäköisiä juttuja saattaa olla että ainakin teoreettinen mahdollisuus olis voinu olla auki en ole siitä kuitenkaan saanut mitään ehdotonta varmistusta
Toimittaja:
hieman avatkaa siitä mistä päin
Niinistö:
sitä sitä
Toimittaja:
mahdollisesti olisi
Niinistö:
sitä en tässä kun nämä ovat kuulopuheita en voi tehdä

Toimittaja Petri Kejonen haastatteli presidenttiehdokas Sauli Niinistöä Ylen aamulähetyksessä tiistaina 16.08.2005. Haastattelun Soneraa koskeva osa on purettu sanatarkasti illalla uusitusta lähetyksestä. Nettisanomat, Pertti Manninen.

Kommentti: Sauli Niinistö mainitsee tässä haastattelussa, että UMTS-kaupoissa: ”jouduttiin o pieni osa tuosta neljästäkymmenestä miljardista ikäänkuin palauttamaan soneraan”. Näinkin voi tietenkin sanoa. Aluksi luulin, että hän tarkoittaa sitä 24 miljardia (tästä 40 miljardista), joka kirjattiin nollaksi myöhemmin, mutta nyt tarkemmin luettuani hän näyttääkin tarkoittaneen sitä ehkä 12 miljardia, joka täytyi pumpata Soneraan, jottei se olisi tehnyt konkurssia ennen Telialle myyntiä.

Lopputulos oli kuitenkin se, että Suomen kansallisomaisuus meni tässä hupeloinnissa halvalla Ruotsiin.

Tästä linkki: Omistajan vastuu. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö. ”Tämä Yhdysvaltojen viranomaisille tehty paperi osoittaa karun totuuden, jota Suomessa ei uskalleta kertoa kuin ruotsiksi.”
2001/09/06/omistajalipponen.htm

Sitten ilmestyi Sonera-kirja, joka oli karua luettavaa kansallisomaisuuden hupeloinnista ja siitä kuinka toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander kietoi ministerit pauloihinsa niin, etteivät nämä voineet puolustautua myöhemmin kuin valehtelemalla.

Tästä linkki: Minne hävisivät Soneran rahat?
”Minne hävisivät Soneran valvojat? Netissä julkaistun Sonera-kirjan valtio-omistajan valvonnan laiminlyöntiä koskevat luvut. Pääosissa viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen ja valtiovarainministeri Sauli Niinistö sekä maan hallituksen ydinosa sekä tietenkin vastuussa olevat virkamiehet.”
2002/06/27/etusivu.htm

Tarina jatkui masentavasti: Kun oikeuskansleri Paavo Nikula tutki tapausta silloiset ministerit valehtelivat kaikki tyynni tietämättömyyttään UMTS-kaupoista.

Tästä linkki: Ministerit harjoittelemassa vastausta oikeuskanslerille. ”Sovittiin, että jokainen oli UMTS-kauppoja päätettäessä terassin pöydällä alastomana. Oikeuskansleri oli hämmästynyt vastausten yhteneväisyydestä. Pienissä yksityiskohdissa oli eroja, joku oli nähnyt kirjavan pässinkin naapuripöydällä. Kuva ja käsittely Pertti Manninen. Ainutlaatuinen kuvareportaasi.”
2002/10/10/etusivu.htm

Ja lopuksi kaikki Sauli Niinistöstä. Kun hän oli lähdössä Eurooppaan, Investointipankin varapääjohtajaksi, virkaan, joka hänelle oli pedattu muut hakijat sivuuttaen, nettisanomat julkaisi kaikki häntä koskevat jutut erikoisnumerossaan: Sauli Niinistö-Special ryhmiteltynä seuraaviin alaotsikoihin: 1999, 2000, 2001, 2002. Toiminta, 2002. Peittely.
2003/02/06/niinistokuva.htm


Kuva:Pertti Manninen

Tähän lopuksi toinenkin mielipide.
29.08.2005. Pertti Manninen.


Muut lehdet.
Iltalehti tiistaina 16.08.2005. Näkökulma. Pätkämuistelmat.
Presidenttiehdokas Sauli Niinistön vaalikirja ”Viiden vuoden yksinäisyys” on puolivallattoman leskimiehen puolivillainen muistelo 5-10 vuoden ajalta.

Kirjan ainoa uutinen on se, että Niinistö tunnustaa pyytäneensä Nokian pääjohtajaa Jorma Ollilaa harkitsemaan presidenttiehdokkaaksi lähtemistä. Kirjan mukaan Ollila pohtikin ehdotusta vakavasti – ei yön yli, vaan koko kesän yli.

Omia epäonnistumisiaan tai mokiaan Niinistö ei – useimpien muistelijoiden tapaan – juuri viitsi kerrata. Kaveritkin, kuten nyt Olli-Pekka Heinonen, pääsevät vähällä. Sen sijaan kirjoittajalta riittää tarinaa, jossa hän puolustaa ja taustoittaa omalta kannaltaan parhain päin kiistanalaisia tapahtumia.

Timo Hakkarainen
timo.hakkarainen@iltalehti.fi
Iltalehti tiistaina 16.08.2005. Näkökulma. Pätkämuistelmat.
Muut lehdet.

LOPPU, TÄLLÄ KERTAA!
VIIKKOSANOMAT

VIELÄ:
PS2.  Autoverosekoilun takuumies oli muuten entinen valtiovarainministeri, nykyinen presidenttiehdokas Sauli Niinistö.Asia ei ole vielä kaikilta unohtunut!
Maanantaina 29.08.2005. Pertti Manninen
http://www.nettisanomat.com/2005/08/29/niinisto.htm

Tags: ,,,,,,


Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

Oivallus

Sanat ovat vain tienviittoja. Sitä, mihin ne osoittavat, ei löydy ajatusmaailmasta, vaan sisällä olevasta ulottuvuudesta, joka on syvempi ja rajattomasti laajempi kuin ajatus.
Eckhart Tolle

Ihminen on ajatustensa summa: hän rakentuu omien ajatustensa varaan ja koostuu niistä. Jos hän puhuu tai toimii paha mielessään, tuskat ja vaivat ovat hänen kannoillaan niin kuin vaununpyörät ovat vaunuja vetävän härän kintereillä.

Ihminen on ajatustensa summa: hän rakentuu omien ajatustensa varaan ja koostuu niistä. Jos hän puhuu tai toimii puhtain aikein, onni seuraa häntä kuin varjo, joka ei koskaan katoa.
Dhammapada



Jokainen näkee aina sellaista, 
mitä hänellä on sisimmässään.
Rumi

Etkö usko, että ihmisen sisimmässä piilee syvyyksiä, 
jotka jääväät kätköön häneltä itseltäänkin?
Pyhä Augustinus

Jumaluus, jota rakastan, 
On sisimmässäni!
Kabir

(73) Kokoelmasta RAKASTA. 
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Lokakuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


PAASIKIVEN PATSAALLA.

PAASIKIVEN PATSAALLA. Pieni istuva pysähdys patsaan jalustalla ilmaisia Narinkkatorilla jaettuja mainosnakkeja mutustellen hiukan ympäristöä tarkkaillen ja hetken kuluttua Kiasman edestä lähtevän bussin kyytiin kiíruhtaen.
OPPIA AHMIVA NEITONEN - PYÖRÄILIJÄT - TURVALLINEN OTE - NOSTALGINEN BIO REX.
Kuvat: Pertti Manninen torstaina 2014-09-18 klo 17:11 - 17:20. Helsinki Mannerheimintie. Kuvasarja.


Antero Järvinen, Tuomas Heikkilä & Seppo Lahti (toim.):
Tieteen ja taiteen tunturit
Gaudeamus 2014

Tieteen ja taiteen tunturit on Helsingin yliopiston Kilpisjärven biologisen aseman 50-vuotishistoriikki ja juhlakirja.

Toimittajat:
Antero Järvinen, professori, Kilpisjärven biologisen aseman johtaja, Helsingin yliopisto
Tuomas Heikkilä, FM (eläintiede), Kilpisjärven biologinen asema, Helsingin yliopisto
Seppo Lahti (1939-2014), opetusneuvos, suunnittelujohtaja emeritus, Helsingin yliopisto

Tieteen ja taiteen tunturit on omistettu Seppo Lahden muistolle.

http://www.gaudeamus.fi/tieteen-ja-taiteen-tunturit/

Wednesday, September 03, 2014


Ilmo Massa (toim.):
Polkuja yhteiskuntatieteelliseen ympäristötutkimukseen
Gaudeamus 2014

Polkuja yhteiskuntatieteelliseen yhteiskuntatutkimukseen esittelee erilaisia tutkijoiden kehittämiä ja löytämiä tieteidenvälisiä menetelmäpolkuja. Teos korostaa yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen roolia ratkaisujen etsijänä.

Kirjan toimittaja Ilmo Massa, VTT, toimii ympäristötieteen laitoksen vastuuprofessorina Helsingin yliopistossa.

Muut kirjoittajat:
Janne I. Hukkinen, PhD, Helsingin yliopisto
Katri Huutoniemi, VTT, Helsingin yliopisto
Ari Aukusti Lehtinen, FT, Itä-Suomen yliopisto
Arto Lindholm, VTT, Humanistisen ammattikorkeakoulun lehtori
Anja Nygren, FT, dosentti, Helsingin yliopisto
Riikka Paloniemi, FT, dosentti, SYKE
Laura Saikku, FT, dosentti, Helsingin yliopisto
Paula Schönach, VTT, Helsingin yliopisto
Tiina Silvasti, VTT, Jyväskylän yliopisto
Petri Tapio, MTT, Turun yliopisto
Arho Toikka, VTT, Helsingin yliopisto
Annukka Vainio, VTT, dosentti, MTT
Esa Väliverronen, YTT, Helsingin yliopisto
Risto Willamo, MMT, Helsingin yliopisto

http://www.gaudeamus.fi/polkuja/

Tuesday, September 09, 2014


KAISLIKOSSA SUHISEE.

KAISLIKOSSA SUHISEE.

Pohjois-Savo. Nilakka. Torstai 2014-09-04 klo 09:49. Kuva: Pertti Manninen.


Arkisto 2004.

"Kaipuun sininen hetki". Kuvan unelmoinut Pertti Manninen.  
Aino Mantsas ja Tauno Palo  elokuvassa Hilman päivät  vuodelta 1954. 
 




Matti Kassilan ohjaama soljuva komedia sijoittuu 1930-luvun eteläsuomalaisen kirkonkylän maisemiin. Perustuu Agapetuksen romaaniin. TV1:ssä keskiviikkona 22.09.2004 klo 15.05.

  "Kaipuun sininen hetki"   "Pysähtynyt hetki".  Kultatukka, kuvan kolme unelmointia: "unen hämyssä"."fresko". "täysi, sirpaleinen hetki". 
Unelmoinut vuosien kuluessa Pertti Manninen. Kokoelma tulossa! 

Katso myös! 
Panoraama kuvasta "Maisema taloista". Kuva: Pertti Manninen 1956. Kallio-sarjasta.
11.09.1973. Salvador Allende viimeisen kerran syyskuun 11. päivänä 1973 Santiago de Chilessä.
Mustavalkoisesta lehtikuvasta tulkinnut Pertti Manninen. (nettisanomat.com11.09.2003) 

Terror gegen USA. Max 2001. Kuva: Pertti Manninen. (nettisanomat 11.09.2004) 
Tappaminen jatkuu. Kuva: Pertti Manninen. (nettisanomat 09.09.2004)
http://www.nettisanomat.com/2004/09/16/kuvamantsaspalo.htm



Opeta lapsi uimaan!

SHITTEJÄ KESÄLLÄ 2014 Lue! - Ihmisiä kaupungissa kesäaikataulun vaihduttua Kuvat . NEGATIVE FEEDBACK. Sanctions. LIVE. RT Kuvat - Tove Jansson 100 vuotta Kuva - Suomalais-venäläistä koskenlaskua Kuvat- Arkisto 2010. Eristäkää Israel - ei Gaza. Aftonbladet Lue! Nettisanomat 15 vuotta. Pääkirjoitus Lue! - Arkisto 1999. Dilemma Lue! - Arkisto 2011: Siittimen palautus Rakveressa Kuvasarja - Hevoset laitumella Kuva - Upoksissa Kuva - Muista liivit!

Isonna!



Laitumella. Laukaa. Maanantaina 28.07.2014 klo 09:07.

Sarjasta "Ohi kiitäviä hetkiä". Kuvan mahdollisti linja-auton pysäkille pysähtyminen Kantolan tiellä hiukan ennen Puustellin työkylää. Kuva: Perttti Manninen

Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.
 
Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/2006/05/01/etusivu.htm


Upoksissa. Oma kuva. Pertti Manninen. Peurunka. Valkamanlahti. Torstaina 24.07.2014. (Ricoh PX Water Proof).





"Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!



Hirvaskankaan hirvet kierrossa. Keski-Suomi. Äänekoski. Hirvaskangas, 4-tieltä erkanevan 69-tien alussa. Tarkistamatta voi sanoa, että taiteilijan nimi on Kari Alonen. Katso " Poro matkakeskuksen edessä Kari Alosen rautailemana" sarjassa "Vararikosta vararikkoon". Kuva
http://www.nettisanomat.com/
2012/01/16/etusivu.htm

Kuva: Pertti Manninen. Tiistai 2013-05-28 12:51. Laajenna!

Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.


Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/
2006/05/01/etusivu.htm

 

Arkisto 2001.

SMILE
from MODERN TIMES

Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS

Music by
CHARLIE CHAPLIN

Moderately, with great warmth


SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth

AIN' - HYMY

suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01



modern times - nykyaika. kuvitelma.

http://www.nettisanomat.com/
2001/05/17/hymy.htm

 
Nettisanomat Keskiviikko  2007-04-04. "Äidin rakkaus". Helsinki. Rautatientori. Lauantai 2007-03-31 klo 11. Pertti Manninen. Kuvasarja.
http://www.nettisanomat.com/
2007/04/04/etusivu.html

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi


"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/
2003/07/31/viikonkuva.htm

 


Helkingin Sanomat 2014/11/05 - Shittejä. Sunny Car Center ei ole maksanut tolppaansa - Iltalehti tavoitti Sunny Car Centerin pomon. - Tullin kohuttu kokous: Pääjohtaja Hartikainen: "Voin olla v****mainen tarvittaessa" - "Eremenko johdatti ZSKA:n - Rauhanmarssille?"  - "Talvivaara-lotolle kävi kalpaten" - Niinistö luottaa Talvivaaraan - eläkeyhtiöt eivät - Hän räplää sitä koko ajan - Tänään 24.10 on YK:n päivä. Pääkirjoitus. - Arkisto. 23.10.2003.  Pääkirjoitus. Saako YK mahdollisuuden? - Arkisto 2002. Fredsträff '84 Västerås 12-15 juli. - Henna Virkkunen ja Jyrki Katainen, terveisiä Brysseliin Lahden seudulta. Kuntaliitosselvitys vauhdissa. - Vesipallo. Naiset. Jyväskylän Saukot vs. Uinti Tampere. - Isä, Erkki Manninen 104 vuotta. Kuva vuodelta 1956 - Lauantaiviihdettä. Vesipallo. Kuvat. Jyväskylän Saukot vs WP Neon - 10.10. ALEKSIS KIVEN PÄIVÄ. Kuva. - PATSAALLA KOLME PÄIVÄÄ AIKAISEMMIN. - JUICE JA NIINISTÖ. ASIA, JOSTA ... - Haistatteli Niinistölle Linnan juhlissa - KUVAT. KAMPISSA. - Oivallus. Kokoelmasta RAKASTA. Toimittanut Arto Manninen - KUVA. KAISLIKOSSA SUHISEE - Arkistokuva 2004. Kaipuun Sininen hetki. Tauno Palo ja Aino Mantsas - Hevoset laitumella Kuva - Upoksissa Kuva - Kuvat. - Ravikuninkaan eläkepäivien vihreät niityt. Kuvat: Pertti Manninen. Jyväskylä - Laukaa. - Vuosisadan kuva - Kuva. Hirvaskankaan hirvet kierrossa - Kuva: Työtä. Vappuna 1994 - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - etusivu - Keskiviikko 04.11.2014 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

YK:n päivä, Henna Virkkunen, Jyrki Katainen, terveisiä, Bryssel, Lahti, Kuntaliitosselvitys, Vesipallo, Naiset, Jyväskylän Saukot, Uinti Tampere, Isä, Erkki Manninen, 104 vuotta, Kuva, 1956, Jyväskylän Saukot, turkulaiseura, WP Neo, vesipallo, Lauantaiviihde,

Shit.fi
Taloussanomat: Yle: Sunny Car Center ei ole maksanut tolppaansa.

Pääjohtaja Hartikainen - Vittumainen mies" Lue! - Arkistokirjoitus toisesta vittuilijasta, Jyväskylän ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettusesta seuranaan Markku Andersson, Henna Virkkunen ja Ilpo Kokkila Lue!

"Pääjohtaja Hartikainen - Vittumainen mies"
Arkistokirjoitus toisesta vittuilijasta, Jyväskylän ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettusesta ja hänen suhmuroinneistaan sekä nyt eläkkeelle jäävän kaupunginjohtaja Markku Anderssonin toimista, joilla hän jatkoi edeltäjänsä linjalla junaillessaan Valtiontalon tontin "ilmaiseksi" Ilpo Kokkilan SRV-rakennusyhtiölle Europarlamenttiin siirtyneen Henna Virkkusen hyvällä avustuksella. KHO teki kuitenkin stopin tälle hulluudelle ja nyt alkaa sitten suhmuroinnin uusi kierros vereksillä voimilla.

"Eremenko johdatti ZSKA:n - Rauhanmarssille?

"Iankaikkinen riesa? - Ääkkösten vaikeudesta tänään kello 12." 
Aineistoa analyysille.

"Talvivaara-lotolle kävi kalpaten"

"Rahaa on luvassa sadan vuoden varmuudella."

"Talvivaaran mannekiini. Osa 2" - Sauli Niinistö

"Räplää sitä koko ajan ..." - Sirpa Selänne

N:o 1791 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2014-11-05 ja 2014-11-06, nettiin 2014-11-06 , linkkejä 2014-11-06.
Otsikkokuukauden korjaus 2014-11-18.


Nettisanomat-perhe. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät. Toukokuu 2014 - Elokuu 2014

TOP 50


touko
2014

kesä
2014

heinä 2014

elo 2014

syys 2014 loka 2014
nettisanomat.com

39459

40582

32031

30799

33733 31550
viikkosanomat.fi

18955

18980

19554

22858

24536 24849
12.fi

16966

15585

15719

23575

21480 16208
sanomanetti.fi

12312

11725

14038

14812

16304 12008
hs27.com

5705*

8187

8874

11329

9804 6969
sanomapark.fi

5298

5547

7004

9320

9594 6873
nettimobi.com

3563

4596

4740

5330

5379 5008
helkinginsanomat.com

3233

3903

3779

6486

5386 3985
viikko.fi

2678

3701

3340

5948

4648 3679
sanomatori.fi

2493

3377

3715

4381

4172 3511
sanomaa.com

2019

1851

2637

4848

3849 2777
helsinki-areena.fi

1146

842

842**

585

555 401
vuosisanomat.fi

1144

1000

887

848

869 860
wincapita.fi

1093

1068

1405

1358

1810 2175
fy.fi

1013

1013**

1013**

1013*

1274 1274*
nettilehti.com

969**

1328

1675

1745

1950 1900
sanomasampo.fi

962

806

727

1089

1169 909
kuvaviikko.fi

933

796

679

886

1156 1006
hs24.mobi

922

1048

1629

1489

1795 1932
shit.fi

786

574

641

710

792 894
vuosi.fi

723

600

584

991

1025 871
nettimobi.fi

489

530

575

511

471 428
venus.fi

435

457

453

411

499 438
hesansanomat.fi

427

366

368

810

741 564
let.fi

397

376

427

365

374 343
n1.fi

381

339

375

399

421 425
infoinfo.fi

348

391

342

443

402 320
kuvala.fi

314

278

354

341

362 317
keskiviikko.fi

306

297

323

351

364 387
iske.fi

303

258

237

284

283 207
sanala.fi

293

305

341

409

406 297
maanantai.fi

292

299

322

278

323 350
sanat.fi

285

270

319

296

309 263
elama.fi

277

274

289

346

304 329
raw.fi

269

251

341

246

232 262
12tori.fi

239

213

262

209

184 198
tiistai.fi

224

232

270

247

280 252
hooes.fi

217

185

219

220

220 205
sanomo.fi

208

212

235

257

234 131
gagarin.fi

197

190

212

213

206 247
eduskuntatalo.fi

189

163

217

204

297 232
pappa.fi

163

101

113

125

94 110
mummi.fi

160

85

105

119

94 98
sanomaviikko.fi

154

125

199

231

340 388
per.fi

99

105

115

136

137 155
week.fi

83

88

111

141

101 127
iltaset.fi

58

43

50

63

71 79
kansalaistori.fi

54

44

95

190

81 71
suomisanomat.fi

23

86

641

62

53 70
sanonet.fi

 

52

243

283

310 291

2014-06-25
**huhtikuun luku

129256

 

 

 

   

2014-07-17

 

 

 

 

   

2014-08-06
**ed. kuukauden luku

 

133724

 

 

   

2014-08-24

   

133666

 

   

2014-09-12

     

158590

   
2014-10-29         159473  
2014-11-04           137223

 

Sivun alkuun!

http://viikkosanomat.fi/2014/10/30/ylen-gallup-humpuukia-v-2014-lokakuussa-kasvu-ei-enaa-mahdu-tutkimuksen-virhemarginaaliin/

http://viikkosanomat.fi/2014/10/23/henna-virkkunen-ja-jyrki-katainen-terveisia-brysseliin-lahden-seudulta-kuntaliitosselvitys-vauhdissa/

http://viikkosanomat.fi/2014/10/15/elop-osa-2-hyva-toimitusjohtaja/

http://viikkosanomat.fi/2014/10/11/elop-oli-mita-puhdasverisin-troijan-hevonen-uuden-kirjan-kovasta-todistelusta-huolimatta-vain-lopputulos-ratkaisee-pekka-nykanen-ja-merina-salminen-operaatio-elop-nokian-matkapuhelinten-viimeiset/

http://viikkosanomat.fi/2014/09/29/jaakiekko-mestis-ja-liiga-lukijan-kommentti-ktekko-vantaan-sotkuihin-iltasanomien-juttu/

http://viikkosanomat.fi/2014/08/31/mulkuton-komissaari-komissaari-jolle-ei-anneta-omaa-salkkua-suomalaisia-hoynaytetaan-taas-kerran-onko-jotenkin-uutta/

http://viikkosanomat.fi/2014/08/27/fantastista-laura-radyn-palkka-nousee-kun-nousee-kansanedustajaksi-manniston-palkka-nousee-kun-nousee-helsingin-apulaiskaupunginjohtajaksi-kokoomus-asialla/

http://viikkosanomat.fi/2014/08/27/jalkiviisas-sauli-niinisto-olen-joskus-valtiovarainministerina-itsekin-pyrkinyt-siihen-etta-pantaisiin-kaikki-samalle-viivalle/

http://viikkosanomat.fi/2014/08/22/lapsilisaleikkaus-valuikin-omaan-punttiin-kokoomus-vs-sdp/

http://viikkosanomat.fi/2014/06/23/ministerien-valintatalo-vahat-unohtuvat-alta-aikayksikon-uudet-yrittavat-profiloitua-asiantuntijoiksi-stubb-fantastista/

http://viikkosanomat.fi/2014/06/07/sorkan-sibelius-oli-georg-malmsten-ei-kaitsu-pahlman-niinkuin-arto-teronen-ja-jouko-vuolle-vaittavat/

http://viikkosanomat.fi/2014/06/04/paaministeri-jyrki-katainen-kertoo-2-helsingin-sanomat-kertoo-ja-uskoo-edelleen-etta-paaministeri-ei-tiennyt-saamastaan-vaarasta-tiedosta-katainen-jai-luuloon-etta-hornetit-olivat-nopeasti-tunni/

http://viikkosanomat.fi/2014/06/04/paaministeri-jyrki-katainen-kertoo-1-paaministeri-ei-oikaissut-vaaraa-tietoa-ilmatilaloukkauksista-europarlamenttivaaleja-ei-haluttu-sotkea-tallaisella/

http://viikkosanomat.fi/2014/05/10/jarkytyksia-antti-rinne-valittiin-sdpn-puheenjohtajaksi/

http://viikkosanomat.fi/2014/05/02/varmuuden-vuoksi-poliisit-katkoivat-punalippujen-salot-kun-ne-eivat-muuten-olisi-autoon-mahtuneet-takavarikoinnissa-vappu-2014-helsingissa/

http://viikkosanomat.fi/2014/04/26/pauliine-koskelo-osa-2-kolme-vuotta-myohemmin/

---

 

 

 

 


hs27.com-sivuston rinnakkaissivustona nettiin tiistaina 2014-12-30.