POISTOT (HO 19.11.2015)

MOBIIN - Edellinen - Seuraava - Joka etusivulle! - SIVUSTOT

KÄVIJÄT 137223 Mainosnauha 10 000:lla sivulla!


Lauantai 2014-11-22 - N:o 1798 - Marraskuu 2014. - SRV

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Lapsen oikeuksien julistus Lue! - Arkisto 2013: Lasten ja nuorten palvelujen leikkaukset tulevat kalliiksi Lue!
"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa" Kuva - Ihmisiä kaupungissa 3 Kuvasarja - Ihmisiä kaupungissa 2 Kuvasarja - Ihmisiä kaupungissa 1 Kuvasarja - Kuvia, kirjoja ja tavaroita Kuvasarja - Arkisto 1999: Aikamme ilmiöitä Lue!

Arkisto: Helmikuu 2014. Suomalainen korruptio koki kolauksen. Kokkilan kulman kauppa kariutui Keski-Suomessa. KHO kumosi SRV:n ostaman tontin ja korjausta vaativan Valtiontalon kaupan Jyväskylän ytimessä. Lue!






Linja-automatkalla koululaisia ja lehteä tarkkaillen keskiviikkona 19.11.2014 iltapäivällä 14:08 - 14:24. Siivoton pysäkki - Pyörätytöt - Järvimaisema - KL: Ylen verkkouutiset saavat mennä - Jaatinen joulupukkina - Nokian tabletti on yhtiölle riskitön hanke - Rahaa kassaan voisulaa juoden - Ilpo Kokkila: SRV on maksanut poikkeuksellisen paljon veroja - Pienryhmien diktatuuri on ottanut vallan - Mopotyttö - Koulukuljetukset - Sanoma ja Stockmann laskuputkessa.

Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta ja Vihtavuori. Keskiviikkona 19.11.2014. Kuvien kello elää vielä talviaikaa! Raw-kuvat: Pertti Manninen. Isonna!




Huputettu Valtiontalo tiistaina 14.01.2014.


 

Valtiontalolla yllätysten päivä. Vielma voitti kiistan Valtiontalosta. Keskisuomalainen perjantaina 24.01.2014. Kissa: Rasmus.


Amerikan raha saattaa pelastaa valtiontalon. Kaupunki häviää harvoin oikeudessa. Keskisuomalainen perjantaina 24.01.2014.


 

"Sanoin jo vuonna 2007, kun näin kauppahinnan, että ei missään tapauksessa." Ahti Vielma. - "Meille oli täysin yllättävää, että päätös oli tällainen". Jyväskylän kiinteistöjohtaja Esko Eriksson. Keskisuomalainen perjantaina 24.01.2014.


"Komissaarin mitat täyttävä henkilö". "Henna Virkkunen tähyää Eurooppaan. Hän julkisti ehdokkuutensa yhdessä pääministeri Jyrki Kataisen kanssa." Keskisuomalainen lauantaina 25.1.2014.


 

Jyväskylä: Kaupunginteatteri (Kauppalopo). Kirkkopuisto (suunnitellun parkkihallin sisäänajoaukko, rakentamatta) Valtiontalo (huputettu) ja tyhjä tontti (parkkialue) ja Soneran toimistotalo (lohkaistu alkuan konserttitalolle suunnitellusta tontista). Maanantaina 27.01.2014.




Jyväskylän ohjelmistoa: "Kauppa-Lopo". Maanantaina 27.01.2014.



SRV Keski-Suomen aluejohtaja Timo Kauppi. Ylen Keski-Suomen uutiset torstaina 23.01.2014. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna! 

Helmikuu 2014. Suomalainen korruptio koki kolauksen. Kokkilan kulman kauppa kariutui Keski-Suomessa. KHO kumosi SRV:n ostaman tontin ja korjausta vaativan Valtiontalon kaupan Jyväskylän ytimessä.

Sopimus kaupasta tehtiin vuonna 2007 kovin alhaisella hinnalla. Käytännössä kaupunki antoi keskustan arvokkaimman tontin ja sen vieressä olevan Valtiontalon, Aallon varhaistyön, ”ilmaiseksi” Ilpo Kokkilan omistamalle SRV rakennusyhtiölle. Kauppahinta oli 207 091 euroa. 

Tähän aikaan vaalirahoitus oli vielä alkuvaiheissa, sen tutkiminen, ja niinpä Jyväskylästä löytyi kokoomuksen ja Sdp:n muodostama enemmistö, joka siunasi tämän nyt törkeydeksi Korkeimman hallinto-oikeudenkin mielestä osoittautuneen kaupan. 

Eläkkeellä oleva apulaiskaupunginjohtaja Ahti Vielma teki valituksen, joka harvinaista kyllä johti kaupunkilaisten kannalta suotuisaan lopputulokseen. ”lahjoitus” kumottiin. 

Historiaa hiukan: Aikoinaan silloinen eroraha-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen oli junailemassa tonttia joko SRV:lle tai jollekin toiselle rakennusliikkeelle ja tietenkin näitä hyötyjä sitten em. valtapuolueille. Kettunen onnistui hyväksyttämään funkkishuoltoaseman (Reimarin) purkamisen vuonna 2000 ja siinä tontti on yhä rakentamatta aivan kuin Helsingin Kalliossa pikkupoikana meillä oli naapurissa muutama tyhjä tontti sodan tuhojen (palojen) jäljiltä. Mehän käytimme niitä pelikenttinä. Tämä nykyinen pelikenttä on kohta 14 vuotta ollut rakentamattomana: autojen parkkipaikkana.

Tähän historiaan kuuluu, että jotta funkkishuoltoasema saatiin purettua, niin sille oli vakaa tarkoitus rakentaa konserttitalo.

Nykyinen kaupunginjohtaja Markku Andersson piti Ylen Keski-Suomen uutisissa pokkansa ja totesi vain, että kotiläksyt (sic!) pitää tehdä tulevaisuudessa paremmin.

Tilapalvelun johtaja Esko Eriksson tuntui olevan lehden kertomuksen mukaan hyvin hämmästynyt päätöksestä. Välillä tuntuu siltä, että Erikssonin pitäisi saada osa palkastaan rakennusliikkeiltä, niin innokkaasti hän on junaillut koulujen ja päiväkotien hävittämistä ihan keskustassa ja reuna-alueillakin mm. Säynätsalossa, joihin sitten on rakennettu tai ainakin suunniteltu rakentamista eri rakennusliikkeille vuorotellen. 

Uusin suoritus on 100 vuotiaan Jyväskylän lyseon lihoiksi laitto eli lahtaus. Erilaisten koulujärjestelyjen jälkeen lyseo ja sen TONTTI on palautunut kaupungille ilman koululaisia, jotka nyt ovat väliaikaisissa parakeissa vuosikausia!

Ahti Vielma ilmaisi hämmästyksensä sekä Keskisuomalainen-lehdessä että Suur-Jyväskylän lehdessä, jota Keskisuomalainen konserni julkaisee.

Keskisuomalaisessa: ”Vielma kertoo työskennelleensä vuosikymmeniä apulaiskaupunginjohtajana juuri tonttien myynnin parissa ja tuntevansa Valtiontalon kulmauksen kuin omat taskunsa.
- Sanoin heti jo vuonna 2007, kun näin kauppahinnan, että ei missään tapauksessa.
Vielman mukaan KHO:n päätös on kullanarvoinen Jyväskylän kaupungille, jonka päättäjät eivät ymmärtäneet kaupungin etua, vaan olivat lahjoittamassa arvotonttiaan pörssiyhtiölle.” (Keskisuomalainen perjantaina 24.1.2014).

Suur-Jyväskylän lehdessä: ”Ahti Vielma kertoo olleensa jo etukäteen varma korkeimman oikeuden ratkaisusta, Hän kuvailee Valtiontalon kauppaa järjettömimmäksi päätökseksi, jonka hän on tässä kaupungissa nähnyt.
- Sanoin jo esisopimusvaiheessa, että tämä on ihan järjetön juttu. Silloin minua ei kuunneltu. Nyt on mennyt yli kuusi vuotta ja tässä ollaan. Kauppahinta oli täysin käsittämätön. Toivoisin, että asianosaiset henkilöt kertoisivat avoimesti motiivit, miksi näin päätettiin tehdä, Vielma lataa.” (Suur-Jyväskylän Lehti 25.1.2014).

Turha toive. Keskisuomalainen ei halua asiaa selvittää, onhan se osa tätä liike-elämän ja poliittisten päättäjien korruptiota. Pääkirjoituksessaan se haluaa, että asia unohdetaan: ”Mutta nyt on KHO:n päätöksen myötä aika kääntää uusi lehti Valtiontalo-saagassa ja suunnata katseet eteenpäin.” Keskisuomalaisen päätoimittaja on Pekka Mervola.

Seuraavana päivänä oli sitten koko sivun levyinen juttu Jyväskylän kultalusikka Henna Virkkusesta, joka on "komissaariainesta". Olisihan sitä voinut kertoa, että Henna Virkkunen on ollut kokoomuksessa johtavassa asemassa päättämässä tästä Valtiontalonkin ”kaupasta” Ilpo Kokkilan SRV:lle.

Ylen Keski-Suomen uutiset täytti journalistisen tehtävänsä hyvin, Esitteli asian ja haastatteli molempia osapuolia, kaupunginjohtaja Markku Anderssonia ja SRV:n aluejohtajaTimo Kauppia.

JA sitten tärkein: Ylen toimittaja toteaa, että tällä päätöksellä tulee olemaan suuri merkitys myös Lyseon tontin myymisessä, jotenkin näin. Tallennus on tallennettu talteen.

Nettisanomat. Pertti Manninen maanantaina 2014-02-02 klo 23:50.


Arkisto 2000

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Joka torstai.
torstaina 1. kesäkuuta 2000, lisäykset jatkuvasti.



kuva: pertti manninen kesällä 1999


Jyväskylän ydinkeskustassa oleva vanha funkkis-bensa-asema puretaan paikalle suunnitellun konserttitalon alta.

Mitään käsitystä ei ole siitä rakennetaanko konserttitaloa ikinä, rahoja siihen ei ole osoitettu.

Kaiken lisäksi Sonera on jo nirhaissut nurkan arkkitehtikilpailun voittaneesta ehdotuksesta, joten tontin kohtaloksi näyttää tulevan valuminen liike-elämän tarpeisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettusen johdolla.

Luottamusnaiset ja -miehet ovat joko sokeita tai kyynikkoja. Rappeutumaan päässyttä rakennusta ei ole kehdattu purkaa suoraan bisnes-miehille.

nettisanomat.com, pertti manninen 01.06.00

harjun huminaa:

funkkis-bensa-asema puretaan


"Reimarin talon purkamista nousi vastustamaan kaupungin valtuustossa Kaija-Leena Kaijaluoto (vihr.), jonka mielestä taloa ei saa purkaa, ennen kuin sen paikalle suunnitellun musiikki- ja taidekeskuksen rakentamisesta tehdään sitovat päätökset."

keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.

(juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)


Arkisto 2000

viikon kettunen

"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia."

keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.

(juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)


"Purkutuomio vahvistettiin silloin, kun musiikki- ja taidekeskuksen arkkitehtikilpailu ratkaistiin."

"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia." 

keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.

(juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)


"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia."

http://www.nettisanomat.com/2000/06/01/funkis.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/06/01/
viikonkettunen.htm


Arkisto 2013:

Lasten ja nuorten palvelujen leikkaukset tulevat kalliiksi

Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset ja Ensi- ja turvakotien liitto muistuttavat valtiovallan ja kuntien päättäjiä siitä, että leikkaukset lasten, nuorten ja perheiden palveluihin tulevat yhteiskunnalle kalliiksi.

Lapsuus- ja nuoruusiän olosuhteet vaikuttavat ratkaisevalla tavalla koko myöhemmän elämän terveyteen ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Perusta työ- ja toimintakyvylle muodostuu lapsuudessa ja nuoruudessa. Lasten ja nuorten suotuisten kasvu- ja elinolojen turvaaminen on sekä inhimillisestä, sosiaalisesta että taloudellisesta näkökulmasta katsottuna yhteiskunnan tärkein tehtävä. Lasten ja nuorten pahoinvointi ja siitä johtuva koulutuksen, työelämän ja sosiaalisten suhteiden ulkopuolelle jääminen kasvattaa merkittävällä tavalla myös julkisen talouden kustannuksia ja kestävyysvajetta.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan lapsuuteen investointi on julkiselle taloudelle tuottavaa sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi talousnobelisti James Heckman on todennut, että lasten ja perheiden peruspalveluihin käytetty raha tuo moninkertaisen tuoton.

Tällä hetkellä monissa kunnissa lasten, nuorten ja perheiden palveluihin kohdistetaan leikkauksia. Samanaikaisesti valtiovalta pienentää kuntien valtionosuuksia ja purkaa kuntapalvelujen järjestämistä koskevia normeja. Nämä toimet lisäävät entisestään palvelujen leikkauksia.

Päivähoito, esi- ja perusopetus, lukiot, ammattikoulut ja vapaa-ajan toiminnot ovat lasten ja nuorten tärkeitä kasvuympäristöjä. Hyvinvointi rakentuu arjen kasvuympäristöissä. Hyvinvointia edistävään ja ongelmia ehkäisevään työhön panostaminen on vaikuttavampaa kuin ongelmien korjaaminen kalliisti jälkeenpäin.

1990-luvun laman aikana tehtiin leikkauksia, jotka vaikuttivat kielteisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin. Nyt ollaan valitettavasti toistamassa samoja virheitä. Lasten ja nuorten palvelujen leikkaaminen on myös julkisen talouden näkökulmasta kestämätön ratkaisu, sillä leikkaukset lisäävät kuntien ja valtion tulevia kustannuksia. Peruspalvelujen leikkausten myötä huomattavasti kalliimmat erikoissairaanhoidon ja lastensuojelun asiakkuudet ovat nousseet jyrkästi 1990-luvun alusta 2010-luvulle. Esimerkiksi psykiatrisessa laitoshoidossa olevien ja kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten ja nuorten osuus ikäluokastaan on kasvanut 150 prosenttia.


Ehkäisevän työn voimavarat ovat jo valmiiksi alimitoitetut ja työn painopiste on siirtynyt korjaavaan työhön, joten peruspalvelujen leikkausten kielteinen vaikutus korostuu tässä tilanteessa. Vuonna 2011 esimerkiksi kouluterveydenhuoltoon käytettiin 66 miljoonaa euroa ja lapsiperheiden kotipalveluun 22 miljoonaa euroa. Samana vuonna lasten ja nuorten lastensuojelun laitoshuoltoon käytettiin 619 miljoonaa euroa eli yli 9-kertainen määrä kuin kouluterveydenhuoltoon ja yli 28-kertainen määrä kuin lapsiperheiden kotipalveluun.

Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden leikkaukset voivat tuoda lyhytaikaista säästöä, mutta lasku julkiselle taloudelle on pidemmällä aikavälillä moninkertainen. Esimerkiksi Tarja Paakkosen väitöstutkimuksessa (Itä-Suomen yliopisto 2012) todettiin lasten ja nuorten tarpeen psykiatriseen laitoshoitoon lisääntyneen 1990-luvulla, kun kouluterveydenhuollosta ja perhe- ja kasvatusneuvoloista säästettiin.

Lasten ja nuorten erityispalvelujen menot kasvoivat Imatralla viime vuosikymmenen puolivälissä noin puoli miljoonaa euroa joka vuosi. Vuonna 2009 Imatran kaupunginvaltuusto päätti investoida parisensataa tuhatta euroa perhetyöntekijöiden palkkaamiseen. Toimenpiteellä saatiin lastensuojelun tarvetta, kustannuksia ja asiakasmääriä alenemaan. Investointi on jo nyt kattanut itsensä ja tuottanut selvää rahallista säästöä. Panostus on maksanut itsensä takaisin jo viisinkertaisesti, kun lasten ja nuorten laitossijoittamiset ovat selvästi vähentyneet. Kokonaissäästöt ovat vielä tätä suuremmat.

Järjestöt muistuttavat, että lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti kaikissa lapsia koskevissa toimissa on ensisijaisesti otettava huomioon lapsen etu. Lapsen oikeuksien sopimus ei ole hyvän tahdon ohjelmajulistus, vaan valtion ja kuntien päättäjiä velvoittava ihmisoikeussopimus. Lapsen edun turvaaminen päätöksenteossa edellyttää lapsiin kohdistuvien vaikutusten arviointia.

On myös syytä huomata, että lasten, nuorten ja perheiden palvelujen leikkaukset kasvattavat eriarvoisuutta lasten ja nuorten keskuudessa. Leikkaukset lasten ja nuorten palveluihin vaikuttavat eniten heikossa asemassa olevien lasten ja nuorten tilanteeseen. Esimerkiksi ryhmäkokojen kasvattaminen päiväkodeissa ja kouluissa sekä neuvolapalveluiden, oppilashuollon, koululaisten iltapäivätoiminnan, perheyön, lastensuojelun, päihdeongelmista kärsivien vauvaperheiden kuntoutuspalvelujen tai turvakotipalvelujen leikkaaminen vaikuttaa eniten heikossa asemassa lasten ja nuorten tilanteeseen.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset ja Ensi- ja turvakotien liitto.

Kannanotto. Julkaistu: 22.10.2013 klo 08:54

http://www.nettisanomat.com/2013/11/02/
etusivu.html#lastenjanuorten



Patong Ravintola
- Patong Sauna ja kabinetti - Patong Mopot ja auto - Flying Finn Vene-Kalastus - VuokrataanThalangissa Talo-Huvila - Midnight Sun Restaurant
phuket.fi - patong.fi - thailand.fi - flyingfinn.info - midnightsunrestaurant.info


Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi Ilmoita ilmaiseksi sivu! - 101 ilmoitusta -  


Etsi Nettisanomista!


Torstai 2014-11-20 - N:o 1797 - Marraskuu 2014. - SRV

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Ihmisiä kaupungissa ja maaseudullakin perjantaina 14.11.2014 iltapäivällä ja illalla. Taidetta Rajakadulla - Vauhtia Rajakadulla - Palanen rekan kylkeä - Vihtavuoren kivi - Vihtavuoren ravintolat - Vihtavuooren koululaisia - Koivuja vauhdista - Hylätty mustavalkoinen pyörä - Iltaostokset. Kuvasarja


Lapsen oikeuksien päivän 20.11.2014 teemana on lapsen oikeus leikkiin

Lapsen oikeuksien päivää vietetään joka vuosi 20. marraskuuta. Vakiintunut teemapäivä laajenee koko viikon mittaiseksi lapsen oikeuksien viikoksi. Yhteisenä kansallisena teemana vuonna 2014 on lapsen oikeus leikkiin.

Kaikilla lapsilla on yhdenvertainen oikeus yhteiseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen sekä leikkiin ja harrastamiseen. Kaikki lapset ovat ensisijaisesti lapsia.

Arvosta lapsia ja lapsuutta – nosta lippu salkoon lapsen oikeuksien päivän kunniaksi!

http://www.lapsiasia.fi/lapsen-oikeuksien-paiva

(Sivu 20.11.2014)


Nettisanomat-arkisto 1999:

Kaikissa hallinnon lapsia koskevissa toimissa on ensisijaisesti otettava huomioon lapsen etu.
(YK:n lapsen oikeuksien 3. artiklan 1. pykälän selitys)

Lapselle on taattava hänen hyvinvoinnilleen välttämätön suojelu ja huolenpito.
  (YK:n lapsenoikeuksien julistuksen 3. artiklan 2. pykälän tiivistelmä)

Jokaisella lapsella on synnynnäinen oikeus elämään.
Lapselle on taattava henkiinjäämisen ja kehittymisen edellytykset.

(YK:n lapsenoikeuksien julistuksen 6. artiklan tiivistelmä)


Lapsella on syntymästään lähtien oikeus nimeen ja kansalaisuuteen. Lapsella on oikeus tuntea vanhempansa ja olla heidän hoidettavanaan, mikäli tämä on mahdollista.

(YK:n lapsenoikeuksien julistuksen 7. artiklan tiivistelmä)

http://www.nettisanomat.com/
1999/08/26/netti2308.htm

http://www.nettisanomat.com/
1999/09/02/netti0109.htm

http://www.nettisanomat.com/
1999/09/09/netti0709.htm


http://www.nettisanomat.com/
2013/11/20/etusivu.html

 

 


 

Lapsen oikeuksien julistus

Johdanto

Kun Yhdistyneiden kansakuntien kansat ovat YK:n peruskirjassa vakuuttaneet uskovansa ihmisen perusoikeuksiin ja ihmisyksilön arvoon ja merkitykseen sekä vakaasti päättäneet edistää sosiaalista kehitystä ja parempia elinehtoja aikaansaamista vapaammissa oloissa,

kun Yhdistyneet kansakunnat on Ihmisoikeuksien yleismaailmallisessa julistuksessa tuonut julki että siinä mainitut oikeudet ja vapaudet kuuluvat erottamatta jokaiselle katsomatta rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun vakaumukseen, kansalliseen tai sosiaaliseen alkuperään, varallisuuteen tai syntyperästä tai muusta johtuvaan asemaan,

kun lapsi ruumiillisen ja henkisen kypsymättömyytensä tähden tarvitsee sekä ennen syntymäänsä että syntymänsä jälkeen erityistä turvaa ja huolenpitoa, siihen kuuluva lakisääteinen suojelu mukaan luettuna,
kun erityisen suojelun tarve on todettu lapsen oikeuksia koskevassa Geneven julistuksessa vuonna 1924 ja tunnustettu Ihmisoikeuksien yleismaailmallisessa julistuksessa sekä YK:n erityisjärjestöjen perussäännöissä ja lasten hyvinvointia edistävien kansainvälisten järjestöjen säännöissä, ja

kun ihmiskunnan velvollisuutena on antaa lapselle paras mitä se pystyy sille tarjoamaan

niin yleiskokous antaa sen vuoksi tämän lapsen oikeuksien julistuksen siinä tarkoituksessa, että hänellä olisi onnellinen lapsuus ja että hän voisi omaksi ja yhteiskunnan parhaaksi nauttia tässä julistuksessa määriteltyjä oikeuksia ja vapauksia ja vetoaa lasten vanhempiin, miehiin ja naisiin yksilöinä, vapaaehtoisiin järjestöihin, paikallisiin viranomaisiin ja maiden hallituksiin, jotta ne tunnustaisivat nämä oikeudet ja pyrkisivät turvaamaan niiden kunnioittamisen lainsäädännöllisten ja muiden toimenpiteiden kautta seuraavien periaatteiden mukaisesti:

Periaate 1

Lapsen tulee saada nauttia kaikkia tässä julistuksessa määriteltyjä oikeuksia. Nämä oikeudet kuuluvat poikkeuksetta jokaiselle lapselle yhtäläisesti ja erottamatta katsomatta hänen tai hänen perheensä rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen vakaumukseen, kansalliseen tai sosiaaliseen alkuperään, varallisuuteen tai syntyperästä taikka muusta johtuvaan asemaan.

Periaate 2

Lapsen tulee saada nauttia erityistä suojelua ja hänelle tulee lainsäädännöllä tai muulla tavoin suoda edellytykset ruumiillisesti, henkisesti, moraalisesti, sielullisesti ja sosiaalisesti terveeseen ja normaaliin kehitykseen vapaissa ja ihmisarvon mukaisissa oloissa. Säädettäessä tätä tarkoittavia lakeja lapsen etujen tulee olla tärkeimpänä näkökohtana.

Periaate 3

Lapsella tulee syntymästään lähtien olla oikeus nimeen ja kansalaisuuteen.

Periaate 4

Lapsen tulee saada nauttia sosiaalista turvaa. Hänen tulee saada kasvaa ja kehittyä terveenä. Lapsen ja hänen äitinsä on sen vuoksi saatava erityistä hoitoa ja huolenpitoa siihen luettuna asianmukainen hoito ennen ja jälkeen synnytyksen. Lapsella tulee olla oikeus asianmukaiseen ravintoon, asumiseen, virkistykseen ja lääkintähuoltoon.

Periaate 5

Lapsen, joka on ruumiillisesti, henkisesti tai sosiaalisesti vajaakykyinen, tulee saada erityistä tilansa edellyttämää erikoishoitoa, -kasvatusta ja -huolenpitoa.

Periaate 6

Lapsi tarvitsee kehittyäkseen tasapainoiseksi yksilöksi rakkautta ja ymmärtämystä. Hänen tulee saada kasvaa, mikäli mahdollista, vanhempiensa huolenpidon ja vastuun alaisena, ja joka tapauksessa ilmapiirissä, jossa hän saa tuntea hellyyttä sekä moraalista ja siveellistä turvallisuutta; varhaisiässä olevaa lasta ei saa erottaa äidistään kuin poikkeustapauksessa. Yhteiskunnan ja viranomaisten velvollisuutena on osoittaa erityistä huolenpitoa niille lapsille, jotka ovat vailla perheensä turvaa ja riittäviä toimeentulomahdollisuuksia. On suotava, että suurten perheiden lasten ylläpitoa helpotetaan valtion avustuksin ja muulla avustustoiminnalla.

Periaate 7

Lapsella on oikeus saada koulutusta, jonka ainakin alkeisasteella tulee olla maksuton ja pakollinen. Hänen tulee saada koulutusta, joka edistää hänen yleissivistystään ja suo jokaiselle yhtäläisen mahdollisuuden kehittää kykyjään, yksilöllistä arvostelukykyään sekä moraalista ja sosiaalista vastuuntuntoaan tullakseen hyödylliseksi yhteiskunnan jäseneksi. Lapsen koulutuksesta ja ohjauksesta vastuussa olevien on johtavana periaatteena pidettävä lapsen parasta; ensisijaisesti tämä vastuu kuuluu lapsen vanhemmille. Lapsella tulee olla riittävät mahdollisuudet leikkiin ja virkistykseen, jotka olisi ohjattava palvelemaan samoja päämääriä kuin koulutuskin. Yhteiskunnan ja viranomaisten tulee pyrkiä edistämään mahdollisuuksia tämän oikeuden nauttimiseen

Periaate 8

Lapsen tulee aina ja kaikissa olosuhteissa olla ensisijalla suojelua ja apua annettaessa.

Periaate 9

Lasta on suojeltava kaikelta laiminlyönneiltä, julmuudelta ja väärinkäytöltä. Häntä ei saa missään muodossa saattaa kaupankäynnin kohteeksi. Lasta ei saa ottaa työhön ennen asianmukaista minimi-ikää, missään tapauksessa häntä ei saa panna työhön eikä sallia hänen ryhtyä työhön, joka saattaisi olla hänen terveydelleen tai koulutukselleen vaaraksi taikka haitata hänen ruumiillista, henkistä tai moraalista kehitystään.

Periaate 10

Lasta tulee suojella sellaisilta toiminnoilta, jotka saattavat kasvattaa hänessä taipumuksia rodulliseen, uskonnolliseen tai muunlaiseen syrjintään. Häntä on kasvatettava ymmärtämykseen, suvaitsevaisuuteen, kansojen välisen ystävyyden, rauhan ja yleismaailmallisen veljeyden hengessä sekä täysin tietäen, että hänen tarmonsa ja kykynsä olisi saatettava palvelemaan hänen lähimmäisiään.

hyväksytty Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa 20. marraskuuta 1959

 




"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 

Arkisto 1999

Aikamme ilmiöitä

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä:
Nato näytti mallia Venäjälle. Vain yksi ero: Natolla oli Serbiassa ultrauusimmat täsmäaseet ja Venäjällä on Tshetsheniassa patavanhat räiskepyssyt. Siviileihin osuminen on varmaakin varmempaa. Maailman Valuuttarahasto senkun lähettää lisää rahaa Venäjälle!

(Nettisanomat 29.091999 13:10 pm)

http://www.nettisanomat.com/1999/09/30/n999etusivu.htm


Ihmisiä kaupungissa ja maaseudullakin perjantaina 14.11.2014 iltapäivällä ja illalla. Taidetta Rajakadulla - Vauhtia Rajakadulla - Palanen rekan kylkeä - Vihtavuoren kivi - Vihtavuoren ravintolat - Vihtavuooren koululaisia - Koivuja vauhdista - Hylätty mustavalkoinen pyörä - Iltaostokset.





Ihmisiä kaupungissa ja maaseudullakin perjantaina 14.11.2014 iltapäivällä ja illalla.
Taidetta Rajakadulla - Vauhtia Rajakadulla - Palanen rekan kyljestä - Vihtavuoren kivi - Vihtavuoren ravintolat - Vihtavuoren koululaisia - Koivuja vauhdista - Hylätty mustavalkoinen pyörä - Iltaostokset.

Kari Alonen 2011: Elämänkoulu- valoteos, Oskari Raja-aho 1930: Karhu, Pauli Koskinen 1959: Kauppias ja apulainen Jyväskylän Rajakadun kampuksella.

Jyväskylä Rajakatu - Laukaa Vihtavuori Haavistontie - Laukaa Jyväskyläntie - Laukaa Keskustie. Perjantaina 14.11.2014 klo 13:24 - 14:01 ja 18:35. (Kuvien kello elää vielä talviaikaa!). Raw-kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


Vanheneminen

Kukaan viisas ei ole koskaan
toivonut olevansa nuorempi.
Jonathan Swift

Vanheneminen on ainoa tapa elää kauemmin.
Francois Auber

Kun tulemme vanhoiksi, aika ympäröi meidät ihmisillä, jotka rakastavat meitä eikä, niillä joita me rakastamme.
J. Petit-Senn

Rakastaminen on sitä, ettå haluaa vanheta toisen kanssa.
Albert Camus

Camus'n ajatukseen on helppo yhtyä, varsinkin jos puoliso on huomattavasti nuorempi.
Nimimerkki yksi monien puolesta

Kahdeksankymmentävuotiaalla on se etu, että hän on ehtinyt rakastaa useita ihmisiä.
Jean Renoir

Vanheneminen on odottamattominta, mitä ihmiselle voi sattua.
Leo Tolstoi

Ei ikä estä viisastumasta.
Aiskhylos

Ne jotka syvästi rakastavat, eivät vanhene. He saattavat kuolla iäkkäinä, mutta he kuolevat nuorina.
Arthur Wing Pineiro



Et voi kuvitella mielessäsi, että se mitä kutsumme elämäksi, voisi tulla vanhaksi. Elämän liekkiä on verrattu lampun liekkiin, joka alati sytytetään uudelleen. Se on luonteeltaan sellainen, ettei se voi vanhentua. Lamppu voi, mutta liekki ei. Samoin voi ruumiimme vanhentua, mutta näiden vanhojen elämä on yhtä nuorta, yhtä uutta ja reipasta kuin lasten.
Axel Fredenholm

Koulutus on suhteellista. Jos ihminen tietää kaiken, mitä hän tarvitsee elämiseen, hän on koulunsa käynyt.
Frierich Hebbel

Se, että huolestumme vanhenenisesta, johtuu siitä, että huomaamme vain sen, mitä vuodet vievät, emmekä sitä, mitä ne lahjoittavat: tietoa, selvänäköisyyttä ja ymmärrystä. Huomaamme ainoastaan, että silmälasit olisivat tarpeen.
Magnus von Platen

Kun koemme onnen, emme tavallisesti osaa tajuta sitä onneksi, mutta kun se lopulta on ohi, ja silmäilemme taaksepäin menneeseen, huomaame yhtäkkiä - toisinaan yllättyneinä - kuinka onnellisia olemme olleet.
Nikos Kazantzakis

Opeta minua, oi metsä. Lakastumaan iloisesti.
Adam Oehlenschläger, 1813

(77) Kokoelmasta RAKASTA.
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Marraskuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


Kuolema

Niin kauan kuin minä olen, minun kuolemaani ei ole.
Kun minun kuolemani on, minua ei enää ole.
siis minä ja kuolema emme koskaan kohtaa.
Epikuros, 341 eaa.-270 eaa.

Kuolema ei minua kosketa, paitsi kerran.
Erno Paasilinna

Elämä ja kuolema ovat yhtä, niin kuin joki ja meri ovat yhtä.
Kahlil Gibran

Kuolema on elämän aallonharja niin kuin syntymäkin. Kuolema ja syntymä ovat yhtä.
Abba Hillel Silver

Voi sinua kuolema parka, elävänä et minua koskaan saa.
Mirkka Rekola

Elämä on suurenmoinen yllätys. En ymmärrä, miksi kuolema ei voisi olla sitäkin suurenmoisempi.
Vladimir Nabokov

Elämän voi nähdä unena ja kuoleman heräämisenä.
Arthur Schopenhauer

Hyvin kulutettu päivä tuo hyvän unen ja hyvin käytetty elämä tuo tuo hyvän kuoleman.
Leonardo da Vinci

Kuolema ottaa kaiken. Se on laki, ei rangaistus.
Seneca

Jos ihmisistä vain jotkut kuolisivat ja toiset eivät, olisi katkeraa kuolla.
Jean de Bruyére

Hän liittyi enemmistöön.
Petronius

Tuhka tekee kaikista samanlaisia.
Seneca

Kuolemattomia ovat vain kuolleet.
Torsti Lehtinen

Elämän tarkoitus on, että se loppuu.
Franz Kafka

(78) Kokoelmasta RAKASTA.
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Marraskuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.



Keskiviikko 2014-11-19 - N:o 1796 - Marraskuu 2014.

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Ihmisiä kaupungissa perjantaina 14.11.2014 iltapäivällä.
Paluumatkalla Laajavuoresta Sepänkadulle juuri ja juuri valkoisessa, ainakin asfaltllla.





Ihmisiä kaupungissa perjantaina 14.11.2014 iltapäivällä.
Paluumatkalla Laajavuoresta Sepänkadulle juuri ja juuri valkoisessa, ainakin asfaltllla.

Valkokypärä Laajavuoren parkkipaikalla - Violettihattu Yliopistonkadulla - Mustahattu Kauppakadulla - Liikennevaloissa Vaasankadulla - Uno Cygnaeus ja lapset Cygnaeuksen puistossa - Punaiset: Isäntä ja pyörä Vapaudenkadulla - Äiti ja tytär Kirkkopuistossa - Minna Canth ja punainen muuntaja Kirkkopuistossa - Grilli Ilmarisenkatu Ilmarisenkadulla - Liikennevaloissa Puistokadulla - Liikennevaloissa Puistokadulla 2 - Liikennevaloissa Puistokadulla 3 - Valkohiuksinen odotus Yliopistonkadulla POP Pankilla - Vanhus ja tytär uudisrakennuksen mustanharmaalla graniitilla Väinönkadulla - Neito ja koira uudisrakennuksen mustanharmaalla graniitilla Väinönkadulla - Pinkkipyörätytöt valkaistulla vihreällä nurmella Sepänkadulla - Uutta ja vanhaa, muotiakin, Sepänkadulla - Punainen auto Harjulla - Ruskeanharmaa mies Sepänkadulla - Ammattikoulun opiskelija talviseen asuun sopivassa punaisessa kaulaliinassa lähettämässä tekstiviestiään koulun jälkeen Sepänkadulla.

Jyväskylä. Laajavuoresta Sepänkadulle perjantaina 14.11.2014 klo 12:38 - 13:22. (Kuvien kello elää vielä talviaikaa!). Raw-kuvat: Pertti Manninen. Isonna!



Tiistai 2014-11-18 - N:o 1795 - Marraskuu 2014. Arkisto

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Ihmisiä kaupungissa perjantaina 14.11.2014 aamulla.
Kuvasarja Vapaudenkadulta Voionmaankadulle lumisen talven yrittäessä tehdä tuloaan.





Ihmisiä kaupungissa perjantaina 14.11.2014. Kuvasarja Vapaudenkadulta Voionmaankadulle lumisen talven yrittäessä tehdä tuloaan.

Kovia väitteitä Suomen linjasta - Tänään vain 1.10 - Linkissä - Äiti työntää lastaan - Talvipyöräilyä Musiikkiopistolla - Kauppareissulla - Koululaisia Voionmaan apteekilla ja koululla - Pyörä pakenee kuvasta - Ylämäkeä jalan ja pyörillä Moventaksen mäessä.

Jyväskylä. Asemakatu - Vapaudenkatu - Cygnaeuksenkatu - Voionmaankatu - Vesangantie perjantaina 14.11.2014 klo 09:49 - 10:05. (Kuvien kello elää vielä talviaikaa!). Raw-kuvat: Pertti Manninen. Isonna!



Maanantai 2014-11-17 - N:o 1794 - Marraskuu 2014. Arkisto

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

"Kuvia, kirjoja ja tavaroita, jotka melkein muistin, mutta joita en enää koskaan uskonut tavoittavani".
Kuvia monikuvakehyksestä (60-luku, 70 luku ja 80-luku) - Nuori pari ja lapsi (1969) - Pieni tietosanakirja (1958) - Kirjoja, kirjoja, kirjoja (80-luku ja minulle kuulumatonta ruotsinkielistä kirjallisuutta 20-luvulta lähtien pahvilaatikoissa ja muovilaatikoissa ja pullokoreissa ullakon tyhjennyksen jälkeen) - Pojat (80-luku) - Tanu-koira (80-luku) - Vihertynyt vihkikuva, jota en koskaan aikaisemmin muista nähneeni (40-luku) - Matka jatkuu: Pohjolan liikenteen bussissa löytöpäivän iltapäivällä (keskiviikko 12.11.2014 klo 14:44).




"Kuvia, kirjoja ja tavaroita, jotka melkein muistin, mutta joita en enää koskaan uskonut tavoittavani".
Kuvia monikuvakehyksestä (60-luku, 70 luku ja 80-luku) - Nuori pari ja lapsi (1969) - Pieni tietosanakirja (1958) - Kirjoja, kirjoja, kirjoja (80-luku ja minulle kuulumatonta ruotsinkielistä kirjallisuutta 20-luvulta lähtien pahvilaatikoissa ja muovilaatikoissa ja pullokoreissa ullakon tyhjennyksen jälkeen) - Pojat (80-luku) - Tanu-koira (80-luku) - Vihertynyt vihkikuva, jota en koskaan aikaisemmin muista nähneeni (40-luku) - Matka jatkuu: Pohjolan liikenteen bussissa löytöpäivän iltapäivällä (keskiviikko 12.11.2014 klo 14:44).

Keskiviikkona 12.11.2014 Kirkkonummen Lapinkylässä vanhan talon ullakon tyhjennyksessä, josta yllättäen löytyi myös minulle joskus aikoinaaan kuulunutta tavaraa, johon otin nyt uudelleen omistusoikeuden soveltuvin osin. Raw-kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


Shittejä. Sunny Car Center ei ole maksanut tolppaansa - Iltalehti tavoitti Sunny Car Centerin pomon - Tullin kohuttu kokous: Pääjohtaja Hartikainen: "Voin olla vittumainen tarvittaessa" - Eremenko johdatti ZSKA:n - Rauhanmarssille?  - Talvivaara-lotolle kävi kalpaten - Niinistö luottaa Talvivaaraan - eläkeyhtiöt eivät - Hän räplää sitä koko ajan Lue!

Juttuja ja kuvia. Mielenrauha Lue! - Pääkirjoitus. Tänään 24.10 on YK:n päivä. Lue! - Henna Virkkunen ja Jyrki Katainen, terveisiä Brysseliin Lahden seudulta. Kuntaliitosselvitys vauhdissa. Lue! - Vesipallo. Naiset. Kuvasarja - Erkki Manninen 1956. Kuva - Lauantai-viihdettä: Vesipallo. Kuvat - Iltalehtien etusivut ja lööpit. Kuva - Oivallus. Lue! - Kanalasta kirjastoon. Kuvia - Ulvilan murhajuttu käy entistä sekavammaksi. Lue! - Ääkkösten vaikeudesta. Lue! - 10.10. ALEKSIS KIVEN PÄIVÄ. Kuva - JUICE JA NIINISTÖ. ASIA, JOSTA ... Lue! - Arkisto. Vuosisadan kuva. Kuva - Oivallus. Lue! - PAASIKIVEN PATSAALLA. Kuva - KAISLIKOSSA SUHISEE. Kuva - Laitumella. Kuva 1994. Tyotä! Kuva

ARKISTO: Helmikuu 2014. Suomalainen korruptio koki kolauksen. Kokkilan kulman kauppa kariutui Keski-Suomessa. KHO kumosi SRV:n ostaman tontin ja korjausta vaativan Valtiontalon kaupan Jyväskylän ytimessä. Lue!


Henna Virkkunen ja Jyrki Katainen, terveisiä Brysseliin Lahden seudulta. Kuntaliitosselvitys vauhdissa. Lue!

Ylen gallup-humpuukia v. 2014 lokakuussa. ”Kasvu ei enää mahdu tutkimuksen virhemarginaaliin.” Lue!

Henna Virkkunen ja Jyrki Katainen, terveisiä Brysseliin Lahden seudulta. Kuntaliitosselvitys vauhdissa. Lue!

Elop. Osa 2. Hyvä toimitusjohtaja? Lue!

Elop oli mitä puhdasverisin Troijan hevonen uuden kirjan kovasta todistelusta huolimatta. Vain lopputulos ratkaisee. Pekka Nykänen ja Merina Salminen: Operaatio Elop – Nokian matkapuhelinten viimeiset vuodet. Lue!

Jääkiekko: Mestis ja Liiga. Lukijan kommentti Kiekko-Vantaan sotkuihin. Ilta-Sanomien juttu. Lue!

Mulkuton komissaari = komissaari, jolle ei anneta omaa salkkua. Suomalaisia höynäytetään taas kerran, onko jotenkin uutta ? Lue!

FANTASTISTA. Laura Rädyn palkka nousee, kun nousee kansanedustajaksi. Männistön palkka nousee kun nousee Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi. Kokoomus asialla. Lue!

Jälkiviisas Sauli Niinistö: ”Olen joskus valtiovarainministerinä itsekin pyrkinyt siihen, että pantaisiin kaikki samalle viivalle.”

Lue!

Lapsilisäleikkaus valuikin omaan punttiin. Kokoomus vs sdp. Lue!

Ministerien valintatalo. Vanhat unohtuvat alta aikayksikön, uudet yrittävät profiloitua asiantuntijoiksi. Stubb: Fantastista. Lue!

Sörkän Sibelius oli Georg Malmsten, ei Kaitsu Pahlman niinkuin Arto Teronen ja Jouko Vuolle väittävät. Lue!

Pääministeri Jyrki Katainen kertoo 2. Helsingin Sanomat kertoo ja uskoo edelleen, että pääministeri ei tiennyt saamastaan väärästä tiedosta: ”Katainen jäi luuloon, että Hornetit olivat nopeasti tunnistaneet venäläiskoneet.” Lue!

Pääministeri Jyrki Katainen kertoo 1. ”pääministeri ei oikaissut väärää tietoa ilmatilaloukkauksista. Europarlamenttivaaleja ei haluttu sotkea tällaisella” Lue!

Järkytyksiä. Antti Rinne valittiin Sdp:n puheenjohtajaksi. Lue!

Varmuuden vuoksi. Poliisit katkoivat punalippujen salot, kun ne eivät muuten olisi autoon mahtuneet takavarikoinnissa. Vappu 2014 Helsingissä. Lue!

Pauliine Koskelo. Osa 2. Kolme vuotta myöhemmin. Lue!



Ylen gallup-humpuukia v. 2014 lokakuussa. ”Kasvu ei enää mahdu tutkimuksen virhemarginaaliin.”

lokakuu 30, 2014
Taloustutkimus, siis Taloustutkimus Oy, on löytänyt Ylestä kultakaivoksen ja tekee näitä ”tutkimuksiaan” erilaisilla korjauskertoimilla ja saa sitten näitä tuloksia, joita Yle ja muut kritiiköttömästi toitottavat.

Pääuutislähetyksessä poliittisen osaston päällikkö Pekka Ervasti höpisi jotain siitä, että Keskustan ero kokoomukseen on jo niin suuri, että vaalien voittaja alkaa olla selvillä. Eroa on vaikea kuroa umpeen.

Vaaleihin on vielä puoli vuotta ja Ervasti tiesi, että Kokoomuksessa on keskusteltu ennenaikaisten vaalien järjestämisestäkin. Kaikkea höpinää sitä viralliselta taholta esitetään.

Uusi Suomi, josta tätä tekstiä luin kertoo seuraavaa:

Ylen tänään julkistaman mielipidemittauksen mukaan keskustaa äänestäisi tällä hetkellä jopa 25,5 prosenttia äänestäjistä. Puolueen suosio on kasvanut 2,2 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta. Kasvu ei enää mahdu tutkimuksen virhemarginaaliin.”

JÄITÄ HATTUUN!

Kun tässä uutisessa ei kerrottu virhemarginaalin suuruutta, se on arvattava. Nykyisin otoksen kokoa on kasvatettu aikaista isommaksi, samalla Taloustutkimus Oy:n ja sen omistajan  kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehden massia on kasvatettu. Otaksun, että virhemarginaali on 1,5 prosenttiyksikköä.

Jos sama virhemarginaali on ollut edellisessäkin ”arviossa”, niin edes se onko Keskustan kannatus  kasvanut, ei selviä tästä.

RAUTALANGASTA:

Keskustan kannatus on tällä hetkellä, siis tässä lokakuun mittauksessa välillä 24,0 -  27,0 prosenttiyksikköä.

Edellisessä mittauksessa se on ollut siis välillä 21,8 – 24,8.

SIIS: Keskustan kannatus on voinut olla edellisessä mittauksessa suurempi kuin nyt tässä uudessa, mutta silti innolla hoetaan, että se on kasvanut  ja kasvu ei mahdu virhemarginaaliin!

Se, että arvaan virhemarginaaliksi 1,5, johtuu siitä, että en viitsinyt mennä lukemaan tätä vuodesta toiseen jatkuvaa humpuukia.

Osittain se johtuu myös siitä, että Eurovaaleissa Taloustutkimus Oy meni intoilemaan kokoomuksen paikkalukua yhtä suuremmaksi kuin tulokset edes osoittivat. Tutkimusjohtaja (Rahkonen?) jotain sitten selitti radiossa Heikki Peltoselle, joka edes yritti tivata tätä vääristelyä, että kysymyksessä oli jotenkin eri aineisto. Ehkä olikin, mutta Ylen toimitus intoili sitten väärän tiedon kansalaisille. Tämä munaus jäi selvittämättä , kun nämä munattomat toimittajat saavat huseerata munattomien johtajien suojeluksessa.

Vielä kerran: Nämä nyt julkaistut kannatusarviot eivät siis osoita sitä, että Keskustan kannatus olisi kasvanut ylipäätään ollenkaan ja ero kokoomukseen voi olla hyvinkin pieni, virhemarginaalit huomioon ottaen vain parikin prosenttiyksikköä, joten vasta vaalitulos kertoo sitten kuka on kaunein ja kenen hymy on levein.

Eikä edes automaattisesti suurin puolue saa pääministerin paikkaa, jos se ei saa enemmistöä paikoista. Kuka uskoisi, että Timo Soini hyväksyttäisiin pääministeriksi.

Entisen oikeuskansleri Paavo Nikula kuvasi hallituksen muodostamista aikoinaan osuvasti: Mennään pusukoppiin ja sieltä se pääministeri sitten astuu esiin kun hänellä on enemmistö voimanaan.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2014-10-30 klo 22:39-

Uuden Suomen juttu osoitteessa:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/73636-yle-suuri-muutos-muhii-suomessa-keskusta-taraytti-hirmuluvun

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

http://viikkosanomat.fi/2014/10/30/ylen-gallup-humpuukia-v-2014-lokakuussa-kasvu-ei-enaa-mahdu-tutkimuksen-virhemarginaaliin/


ARKISTO: Helmikuu 2014. Suomalainen korruptio koki kolauksen. Kokkilan kulman kauppa kariutui Keski-Suomessa. KHO kumosi SRV:n ostaman tontin ja korjausta vaativan Valtiontalon kaupan Jyväskylän ytimessä. Lue!

shit.fi - keskiviikko 2010-06-02



Huussi roihusi moottoritiellä. Ilta-sanomat.fi keskviikkona 2010-06-02 klo 12:15. Kuva etusivulta.
Juttu uutissivulla: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2176543

Oivallus

Kun uskot, että sisäinen totuutesi
on kaikkien ihmisten totuus -
se on nerokasta.
Ralph Waldo Emerson

En salli tiedonjanon piinata mieltäni,
vaan tahdon elää elämääni ja olla
sopusoinnussa koko ihmiskunnan kanssa.
Edmund Gosse

Täydellisesti itsemme halliten
- me teeskentelemme hallintaa.
Kunnioittaessamme valta-asemaamme
me olemme pelkkiä huijareita.
Tai ehkä olemme kuin
vuohenkarvainen sivellin maalarin kädessä
tietämättä ollenkaan, mitä olemme.
Rumi



Jalo mieli näkee
asian joka puolelta
vailla ennakkoluuloja.
Pieni mieli on
ennakkoluuloinen ja näkee
asian yhdeltä puolen.
Kungfutselaisuus

Ihminen kantaa aina sisällään taivasta ja helvettiä.
Sri Ramana Maharski

Et sinä elä yksin tässä maailmassa.
Myös sinun veljesi ovat täällä.
Albert Schweitzer

(74) Kokoelmasta RAKASTA.
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Lokakuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


Makeasti oravainen makaa sammalhuoneessansa; Sinnepä ei Hallin hammas eikä metsämiehen ansa ehtineet milloinkaan. Siellä torkkuu heiluhäntä akkunalla pienoisella, linnut laulain taivaan alla saattaa hänet iltasella unien kultalaan. ~ Aleksis Kivi ~

10.10. ALEKSIS KIVEN PÄIVÄ. PATSAALLA KOLME PÄIVÄÄ AIKAISEMMIN.

10.10 ALEKSIS KIVEN PÄIVÄ. PATSAALLA KOLME PÄIVÄÄ AIKAISEMMIN. Kuva: Pertti Manninen.

10.10 ALEKSIS KIVEN PÄIVÄ. PATSAALLA KOLME PÄIVÄÄ AIKAISEMMIN. Tiistai 2014-10-07 klo 15:29. Kuva: Pertti Manninen.

Helsinki. Rautatientori. Kansallisteatteri, asuintalo PEPSI-mainoksineen, PLAZA hotelli, joka ennen oli SOK:n pääkonttori ja Fennian talon kupolikin hieman pilkistää, jossa nyt on CASINO. Busseista tunnistaa ainakin Veolian ja Pohjolan liikenteen bussit. ISONNA!

Kansallisteatterissa esitetään tiistai-iltana 07.10.2014 Vanja Eno, tuo ihana klassikko, jonka näin koulupoikana niine klassisine näyttelijöineen 50-luvulla. Äidinkielen opettajamme Viljo Tervonen huolehti siitä, että Kallion Yhteiskoulun oppilaat pääsivät seuraamaan jopa muutaman kerran vuodessa kansallisnäyttämömme esityksiä. Samaa jatkoi myös sitten Armas Paavola. Kun tämä nyt meni näin nostalgiseksi, niin kai on kerrottava, vaikka kuvaa ei olekaan, että olen kiivennyt Kiven patsaan laelle muutaman kerran tikapuita myöten. Voi sanoa, että olin polvenkorkuinen. Olin nimittäin Helsingin kaupungin puisto-osastolla kesätyöntekijänä ja puhdistimme niitä patsaita lokin jätöksistä, mielestäni silloin eivät pulut, kyyhkyset, olleet vielä näiden patsaiden riesa. Ainoa pesuaine, jolla ne sai puhtaaksi oli Tolu, siis sen aikainen. Taisi olla aika vahva liuos. Toinen patsas, jonka puhdistamisesta saimme hauskoja huomioita ohikulkijoilta oli Kaisaniemen puistossa oleva alaston nainen. Pertti Manninen Aleksis Kiven päivänä 2014, vuosikymmeniä myöhemmin.


Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

Oivallus

Sanat ovat vain tienviittoja. Sitä, mihin ne osoittavat, ei löydy ajatusmaailmasta, vaan sisällä olevasta ulottuvuudesta, joka on syvempi ja rajattomasti laajempi kuin ajatus.
Eckhart Tolle

Ihminen on ajatustensa summa: hän rakentuu omien ajatustensa varaan ja koostuu niistä. Jos hän puhuu tai toimii paha mielessään, tuskat ja vaivat ovat hänen kannoillaan niin kuin vaununpyörät ovat vaunuja vetävän härän kintereillä.

Ihminen on ajatustensa summa: hän rakentuu omien ajatustensa varaan ja koostuu niistä. Jos hän puhuu tai toimii puhtain aikein, onni seuraa häntä kuin varjo, joka ei koskaan katoa.
Dhammapada



Jokainen näkee aina sellaista, 
mitä hänellä on sisimmässään.
Rumi

Etkö usko, että ihmisen sisimmässä piilee syvyyksiä, 
jotka jääväät kätköön häneltä itseltäänkin?
Pyhä Augustinus

Jumaluus, jota rakastan, 
On sisimmässäni!
Kabir

(73) Kokoelmasta RAKASTA. 
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Lokakuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


PAASIKIVEN PATSAALLA.

PAASIKIVEN PATSAALLA. Pieni istuva pysähdys patsaan jalustalla ilmaisia Narinkkatorilla jaettuja mainosnakkeja mutustellen hiukan ympäristöä tarkkaillen ja hetken kuluttua Kiasman edestä lähtevän bussin kyytiin kiíruhtaen.
OPPIA AHMIVA NEITONEN - PYÖRÄILIJÄT - TURVALLINEN OTE - NOSTALGINEN BIO REX.
Kuvat: Pertti Manninen torstaina 2014-09-18 klo 17:11 - 17:20. Helsinki Mannerheimintie. Kuvasarja.


KAISLIKOSSA SUHISEE.

KAISLIKOSSA SUHISEE.

Pohjois-Savo. Nilakka. Torstai 2014-09-04 klo 09:49. Kuva: Pertti Manninen.


Arkisto 2004.

"Kaipuun sininen hetki". Kuvan unelmoinut Pertti Manninen.  
Aino Mantsas ja Tauno Palo  elokuvassa Hilman päivät  vuodelta 1954. 
 




Matti Kassilan ohjaama soljuva komedia sijoittuu 1930-luvun eteläsuomalaisen kirkonkylän maisemiin. Perustuu Agapetuksen romaaniin. TV1:ssä keskiviikkona 22.09.2004 klo 15.05.

  "Kaipuun sininen hetki"   "Pysähtynyt hetki".  Kultatukka, kuvan kolme unelmointia: "unen hämyssä"."fresko". "täysi, sirpaleinen hetki". 
Unelmoinut vuosien kuluessa Pertti Manninen. Kokoelma tulossa! 

Katso myös! 
Panoraama kuvasta "Maisema taloista". Kuva: Pertti Manninen 1956. Kallio-sarjasta.
11.09.1973. Salvador Allende viimeisen kerran syyskuun 11. päivänä 1973 Santiago de Chilessä.
Mustavalkoisesta lehtikuvasta tulkinnut Pertti Manninen. (nettisanomat.com11.09.2003) 

Terror gegen USA. Max 2001. Kuva: Pertti Manninen. (nettisanomat 11.09.2004) 
Tappaminen jatkuu. Kuva: Pertti Manninen. (nettisanomat 09.09.2004)
http://www.nettisanomat.com/2004/09/16/kuvamantsaspalo.htm



Opeta lapsi uimaan!

SHITTEJÄ KESÄLLÄ 2014 Lue! - Ihmisiä kaupungissa kesäaikataulun vaihduttua Kuvat . NEGATIVE FEEDBACK. Sanctions. LIVE. RT Kuvat - Tove Jansson 100 vuotta Kuva - Suomalais-venäläistä koskenlaskua Kuvat- Arkisto 2010. Eristäkää Israel - ei Gaza. Aftonbladet Lue! Nettisanomat 15 vuotta. Pääkirjoitus Lue! - Arkisto 1999. Dilemma Lue! - Arkisto 2011: Siittimen palautus Rakveressa Kuvasarja - Hevoset laitumella Kuva - Upoksissa Kuva - Muista liivit!

Isonna!



Laitumella. Laukaa. Maanantaina 28.07.2014 klo 09:07.

Sarjasta "Ohi kiitäviä hetkiä". Kuvan mahdollisti linja-auton pysäkille pysähtyminen Kantolan tiellä hiukan ennen Puustellin työkylää. Kuva: Perttti Manninen

Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.
 
Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/2006/05/01/etusivu.htm


Upoksissa. Oma kuva. Pertti Manninen. Peurunka. Valkamanlahti. Torstaina 24.07.2014. (Ricoh PX Water Proof).





"Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!



Hirvaskankaan hirvet kierrossa. Keski-Suomi. Äänekoski. Hirvaskangas, 4-tieltä erkanevan 69-tien alussa. Tarkistamatta voi sanoa, että taiteilijan nimi on Kari Alonen. Katso " Poro matkakeskuksen edessä Kari Alosen rautailemana" sarjassa "Vararikosta vararikkoon". Kuva
http://www.nettisanomat.com/
2012/01/16/etusivu.htm

Kuva: Pertti Manninen. Tiistai 2013-05-28 12:51. Laajenna!

Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.


Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/
2006/05/01/etusivu.htm

 

Arkisto 2001.

SMILE
from MODERN TIMES

Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS

Music by
CHARLIE CHAPLIN

Moderately, with great warmth


SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth

AIN' - HYMY

suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01



modern times - nykyaika. kuvitelma.

http://www.nettisanomat.com/
2001/05/17/hymy.htm

 
Nettisanomat Keskiviikko  2007-04-04. "Äidin rakkaus". Helsinki. Rautatientori. Lauantai 2007-03-31 klo 11. Pertti Manninen. Kuvasarja.
http://www.nettisanomat.com/
2007/04/04/etusivu.html

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi


"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/
2003/07/31/viikonkuva.htm

 

Helkingin Sanomat 2014/11/22 - Kuvasarja. Linja-automatkalla koululaisia ja lehteä tarkkaillen keskiviikkona 19.11.2014 iltapäivällä 14:08 - 14:24. Siivoton pysäkki - Pyörätytöt - Järvimaisema - KL: Ylen verkkouutiset saavat mennä - Jaatinen joulupukkina - Nokian tabletti on yhtiölle riskitön hanke - Rahaa kassaan voisulaa juoden - Ilpo Kokkila: SRV on maksanut poikkeuksellisen paljon veroja - Pienryhmien diktatuuri on ottanut vallan - Mopotyttö - Koulukuljetukset - Sanoma ja Stockmann laskuputkessa. Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta ja Vihtavuori. - Lapsen oikeuksien päivä - Kuvasarja. Ihmisiä kaupungissa ja maaseudullakin. - Kuvasarja. Ihmisiä kaupungissa - Paluumatkalla Laajavuoresta Sepänkadulle - Ihmisiä kaupungissa - Vanheneminen - Kuvia, kirjoja ja tavaroita - Matka jatkuu: Pohjolan liikenteen bussissa - Ylen gallup-humpuukia v. 2014 lokakuussa. - Henna Virkkunen ja Jyrki Katainen, terveisiä - 10.10. ALEKSIS KIVEN PÄIVÄ. Kuva. - PATSAALLA . - KUVAT. KAMPISSA. - Oivallus. Kokoelmasta RAKASTA. Toimittanut Arto Manninen - KUVA. KAISLIKOSSA SUHISEE - Arkistokuva 2004. Kaipuun Sininen hetki. Tauno Palo ja Aino Mantsas - Hevoset laitumella Kuva - Upoksissa Kuva - Kuvat. - Ravikuninkaan eläkepäivien vihreät niityt. Kuvat: Pertti Manninen. Jyväskylä - Laukaa. - Vuosisadan kuva - Kuva. Hirvaskankaan hirvet kierrossa - Kuva: Työtä. Vappuna 1994 - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - etusivu - lauantai 22.11.2014 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

Linja-automatkalla, koululaisia, lehteä, tarkkaillen, Siivoton pysäkki , Pyörätytöt , Järvimaisema - KL, Kauppalehti, Ylen verkkouutiset, Jaatinen, joulupukki, Nokian tabletti, yhtiö, riskitön, hanke, Rahaa, kassaan, voisulaa, juoden, Ilpo Kokkila, SRV, maksanut, poikkeuksellisen, paljon, veroja, Pienryhmien, diktatuuri, vallan , Mopotyttö , Koulukuljetukset , Sanoma, Stockmann, laskuputkessa, Keski-Suomi, Laukaa, Keskusta, Vihtavuori, Ihmisiä, kaupungissa, maaseudullakin, Taidetta, Rajakadulla, Vauhtia Rajakadulla , Palanen rekan kylkeä , Vihtavuoren kivi , Vihtavuoren ravintolat , Vihtavuooren koululaisia , Koivuja vauhdista . Hylätty mustavalkoinen pyörä , Iltaostokset,

N:o 1798 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2014-11-22 ja 2014-11-23, nettiin 2014-11-23 21:21, linkkejä 2014-11-23.


Nettisanomat-perhe. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät. Toukokuu 2014 - Elokuu 2014

TOP 50


touko
2014

kesä
2014

heinä 2014

elo 2014

syys 2014 loka 2014
nettisanomat.com

39459

40582

32031

30799

33733 31550
viikkosanomat.fi

18955

18980

19554

22858

24536 24849
12.fi

16966

15585

15719

23575

21480 16208
sanomanetti.fi

12312

11725

14038

14812

16304 12008
hs27.com

5705*

8187

8874

11329

9804 6969
sanomapark.fi

5298

5547

7004

9320

9594 6873
nettimobi.com

3563

4596

4740

5330

5379 5008
helkinginsanomat.com

3233

3903

3779

6486

5386 3985
viikko.fi

2678

3701

3340

5948

4648 3679
sanomatori.fi

2493

3377

3715

4381

4172 3511
sanomaa.com

2019

1851

2637

4848

3849 2777
helsinki-areena.fi

1146

842

842**

585

555 401
vuosisanomat.fi

1144

1000

887

848

869 860
wincapita.fi

1093

1068

1405

1358

1810 2175
fy.fi

1013

1013**

1013**

1013*

1274 1274*
nettilehti.com

969**

1328

1675

1745

1950 1900
sanomasampo.fi

962

806

727

1089

1169 909
kuvaviikko.fi

933

796

679

886

1156 1006
hs24.mobi

922

1048

1629

1489

1795 1932
shit.fi

786

574

641

710

792 894
vuosi.fi

723

600

584

991

1025 871
nettimobi.fi

489

530

575

511

471 428
venus.fi

435

457

453

411

499 438
hesansanomat.fi

427

366

368

810

741 564
let.fi

397

376

427

365

374 343
n1.fi

381

339

375

399

421 425
infoinfo.fi

348

391

342

443

402 320
kuvala.fi

314

278

354

341

362 317
keskiviikko.fi

306

297

323

351

364 387
iske.fi

303

258

237

284

283 207
sanala.fi

293

305

341

409

406 297
maanantai.fi

292

299

322

278

323 350
sanat.fi

285

270

319

296

309 263
elama.fi

277

274

289

346

304 329
raw.fi

269

251

341

246

232 262
12tori.fi

239

213

262

209

184 198
tiistai.fi

224

232

270

247

280 252
hooes.fi

217

185

219

220

220 205
sanomo.fi

208

212

235

257

234 131
gagarin.fi

197

190

212

213

206 247
eduskuntatalo.fi

189

163

217

204

297 232
pappa.fi

163

101

113

125

94 110
mummi.fi

160

85

105

119

94 98
sanomaviikko.fi

154

125

199

231

340 388
per.fi

99

105

115

136

137 155
week.fi

83

88

111

141

101 127
iltaset.fi

58

43

50

63

71 79
kansalaistori.fi

54

44

95

190

81 71
suomisanomat.fi

23

86

641

62

53 70
sanonet.fi

 

52

243

283

310 291

2014-06-25
**huhtikuun luku

129256

 

 

 

   

2014-07-17

 

 

 

 

   

2014-08-06
**ed. kuukauden luku

 

133724

 

 

   

2014-08-24

   

133666

 

   

2014-09-12

     

158590

   
2014-10-29         159473  
2014-11-04           137223


uusi banneri 2014-11-23

Edellinen banneri

Sivun alkuun!

Testi


Midnight Sun Restaurant Phuket Patong - Ravintola - Sauna - Kabinetti - Mopot ja auto - Flying Finn Vene - Kalastus - Talo - Huvila - VuokrataanThalangissa - Midnight Sun Restaurant - www.phuket.fi -
www. patong.fi - www.thailand.fi - www. flyingfinn.info -
www. midnightsunrestaurant.info

 

hs27.com-sivuston rinnakkaissivustona nettiin tiistaina 2014-12-30.