POISTOT (HO 19.11.2015)Nettisanomat-sivustosta 2014-02-12.


Edellinen - Seuraava - Maanantai 2013-11-25
N:o 1685 - Joka etusivulle! - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Päätoimittaja Pertti Manninen.
Lapsen oikeuksien julistus Lue! - Kuolema Lue! Uusi Suomi: Nokian puhelimet myyty Microsoftille Lue! - Marraskuu 2006. Bill Gates: Microsoft ei osta Nokiaa Kuva - Kesäkuu 2000. "Kepeät mullat Nokialle". Tapaus Äänekoski.


Marraskuu 2013. "Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Bandy - Jääpallo. Jyväskylän Viitaniemen kentällä mestaruusssarjan avausottelussa OLS, Oulun Luistinseura sinikeltaisissa, kukisti isäntäjoukku JPS:n, Jyväskylän Palloseuran punaisissa, lopulta selvin numeroin 4-7 parinsadan silmäparin todistaessa vierailijoiden 3 maalia toisella jaksolla isäntien onnistumatta kertaakaan maalinteossa tällä jaksolla.

Kuvat: Pertti Manninen. Lauantai 2013-11-24 klo 15:36 ja 18:26. Isonna!

Viikkosanomat-blogi marraskuussa 2013:

marraskuu 6, 2013

Iltalehti ja tapaus Rastimo. Jatkokäsittelyn evääminen hovioikeudessa ei ole vielä jutun lopullinen ratkaisu, välttämättä. Korkeimpaan oikeuteen voi vielä yrittää viedä asian käsittelyn.

http://viikkosanomat.fi/2013/11/06/iltalehti

marraskuu 8, 2013

Kalervo Kummola: Lukashenko lupasi, ettei kisojen aikana löydy toimittajien irrallisia päitä.

http://viikkosanomat.fi/2013/11/08/kalervo

marraskuu 8, 2013

Pölhö-populismia. Himasen julkaisu tuomitaan humpuukiksi sitä lukematta. Pentti Oinonen (ps).

http://viikkosanomat.fi/2013/11/08/polho

marraskuu 16, 2013

Iltalehti: Syyttäjä vaatii tappotuomiota mustasukkaisuusveriteossa.

http://viikkosanomat.fi/2013/11/16/iltalehti

marraskuu 19, 2013

Ahde ja Ailus. Naiset ahdingossa. Raatelu jatkuu.

http://viikkosanomat.fi/2013/11/19/ahde-ja

marraskuu 21, 2013

Iltalehti: Nokian Microsoft-kauppa muuttui väkivaltaiseksi.

http://viikkosanomat.fi/2013/11/21/iltalehti

marraskuu 21, 2013

Markku Huusko: ”Joku on tiennyt paljon toimitusjohtaja Ailuksen tekemisistä.”

http://viikkosanomat.fi/2013/11/21/markku

marraskuu 21, 2013

Jyrki Virolainen: Potkujen aikaa. Blogista valittu Mikko Paatero.

http://viikkosanomat.fi/2013/11/21/jyrki

marraskuu 21, 2013

Immonen erotettiin. Tuntevatko Esko Aho ja Matti Louekoski mitään pistoa sydämissään?

http://viikkosanomat.fi/2013/11/21/immonen

marraskuu 21, 2013

LAINAUS: Jirka Hakala: Keva, Ailus ja älyllinen epärehellisyys. (Koko puheenvuoro Uudessa Suomessa).

http://viikkosanomat.fi/2013/11/21/lainaus

marraskuu 22, 2013

Laura Räty puhui soopaa Ailus-erossa. Ei eroraha ollut sopimuksen mukainen kuin korkeintaan summaltaan.

http://viikkosanomat.fi/2013/11/22/laura

marraskuu 24, 2013

Huvittava Sampsa Kataja: ”Määrä, jota me pidämme kohtuullisena”. Ikäänkuin Laura Rädyn johtama hallitus ei olisi tehnyt tätä Ailus-sopimusta, siis uutta sopimusta!

http://viikkosanomat.fi/2013/11/24/huvittava

marraskuu 25, 2013

Laura Räty jäi niukasti kansanedustajan paikasta 2011. Korvaukseksi kokoomuksen paikalle Helsingin kaupunginjohtajistoon.

http://viikkosanomat.fi/2013/11/25/laura


thailand.fi
phuket.fi

patong.fi

flyingfinn.info

midnightsun
restaurant.info


Patong
Ravintola


Patong
Sauna ja kabinetti


Patong
Mopot ja auto


Flyinf Finn
Vene-Kalastus


VuokrataanThalangissa Talo-Huvila

Midnight Sun Restaurant Facebookissa!


Etsi Nettisanomista!



1999- 2002 täältä!

Jokaiselle etusivulle!

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Kaiken keskellä aina läsnä!
-
Viikkosanomat-
blogi



Ilmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta.

 




"Uusi Suomi. Nokian puhelimet myyty Microsoftille". Katso!.

Kuolema Lue! Uusi Suomi: Nokian puhelimet myyty Microsoftille Lue! - Marraskuu 2006. Bill Gates: Microsoft ei osta Nokiaa Kuva - Kesäkuu 2000. "Kepeät mullat Nokialle". Esimakua tulevasta? Jäähyväiset Nokialle vai Nokian jäähyväiset? Nokia lähtee 1. Tapaus Äänekoski.


Lapsen oikeuksien julistus

Johdanto

Kun Yhdistyneiden kansakuntien kansat ovat YK:n peruskirjassa vakuuttaneet uskovansa ihmisen perusoikeuksiin ja ihmisyksilön arvoon ja merkitykseen sekä vakaasti päättäneet edistää sosiaalista kehitystä ja parempia elinehtoja aikaansaamista vapaammissa oloissa,

kun Yhdistyneet kansakunnat on Ihmisoikeuksien yleismaailmallisessa julistuksessa tuonut julki että siinä mainitut oikeudet ja vapaudet kuuluvat erottamatta jokaiselle katsomatta rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun vakaumukseen, kansalliseen tai sosiaaliseen alkuperään, varallisuuteen tai syntyperästä tai muusta johtuvaan asemaan,

kun lapsi ruumiillisen ja henkisen kypsymättömyytensä tähden tarvitsee sekä ennen syntymäänsä että syntymänsä jälkeen erityistä turvaa ja huolenpitoa, siihen kuuluva lakisääteinen suojelu mukaan luettuna,
kun erityisen suojelun tarve on todettu lapsen oikeuksia koskevassa Geneven julistuksessa vuonna 1924 ja tunnustettu Ihmisoikeuksien yleismaailmallisessa julistuksessa sekä YK:n erityisjärjestöjen perussäännöissä ja lasten hyvinvointia edistävien kansainvälisten järjestöjen säännöissä, ja

kun ihmiskunnan velvollisuutena on antaa lapselle paras mitä se pystyy sille tarjoamaan

niin yleiskokous antaa sen vuoksi tämän lapsen oikeuksien julistuksen siinä tarkoituksessa, että hänellä olisi onnellinen lapsuus ja että hän voisi omaksi ja yhteiskunnan parhaaksi nauttia tässä julistuksessa määriteltyjä oikeuksia ja vapauksia ja vetoaa lasten vanhempiin, miehiin ja naisiin yksilöinä, vapaaehtoisiin järjestöihin, paikallisiin viranomaisiin ja maiden hallituksiin, jotta ne tunnustaisivat nämä oikeudet ja pyrkisivät turvaamaan niiden kunnioittamisen lainsäädännöllisten ja muiden toimenpiteiden kautta seuraavien periaatteiden mukaisesti:

Periaate 1

Lapsen tulee saada nauttia kaikkia tässä julistuksessa määriteltyjä oikeuksia. Nämä oikeudet kuuluvat poikkeuksetta jokaiselle lapselle yhtäläisesti ja erottamatta katsomatta hänen tai hänen perheensä rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen vakaumukseen, kansalliseen tai sosiaaliseen alkuperään, varallisuuteen tai syntyperästä taikka muusta johtuvaan asemaan.

Periaate 2

Lapsen tulee saada nauttia erityistä suojelua ja hänelle tulee lainsäädännöllä tai muulla tavoin suoda edellytykset ruumiillisesti, henkisesti, moraalisesti, sielullisesti ja sosiaalisesti terveeseen ja normaaliin kehitykseen vapaissa ja ihmisarvon mukaisissa oloissa. Säädettäessä tätä tarkoittavia lakeja lapsen etujen tulee olla tärkeimpänä näkökohtana.

Periaate 3

Lapsella tulee syntymästään lähtien olla oikeus nimeen ja kansalaisuuteen.

Periaate 4

Lapsen tulee saada nauttia sosiaalista turvaa. Hänen tulee saada kasvaa ja kehittyä terveenä. Lapsen ja hänen äitinsä on sen vuoksi saatava erityistä hoitoa ja huolenpitoa siihen luettuna asianmukainen hoito ennen ja jälkeen synnytyksen. Lapsella tulee olla oikeus asianmukaiseen ravintoon, asumiseen, virkistykseen ja lääkintähuoltoon.

Periaate 5

Lapsen, joka on ruumiillisesti, henkisesti tai sosiaalisesti vajaakykyinen, tulee saada erityistä tilansa edellyttämää erikoishoitoa, -kasvatusta ja -huolenpitoa.

Periaate 6

Lapsi tarvitsee kehittyäkseen tasapainoiseksi yksilöksi rakkautta ja ymmärtämystä. Hänen tulee saada kasvaa, mikäli mahdollista, vanhempiensa huolenpidon ja vastuun alaisena, ja joka tapauksessa ilmapiirissä, jossa hän saa tuntea hellyyttä sekä moraalista ja siveellistä turvallisuutta; varhaisiässä olevaa lasta ei saa erottaa äidistään kuin poikkeustapauksessa. Yhteiskunnan ja viranomaisten velvollisuutena on osoittaa erityistä huolenpitoa niille lapsille, jotka ovat vailla perheensä turvaa ja riittäviä toimeentulomahdollisuuksia. On suotava, että suurten perheiden lasten ylläpitoa helpotetaan valtion avustuksin ja muulla avustustoiminnalla.

Periaate 7

Lapsella on oikeus saada koulutusta, jonka ainakin alkeisasteella tulee olla maksuton ja pakollinen. Hänen tulee saada koulutusta, joka edistää hänen yleissivistystään ja suo jokaiselle yhtäläisen mahdollisuuden kehittää kykyjään, yksilöllistä arvostelukykyään sekä moraalista ja sosiaalista vastuuntuntoaan tullakseen hyödylliseksi yhteiskunnan jäseneksi. Lapsen koulutuksesta ja ohjauksesta vastuussa olevien on johtavana periaatteena pidettävä lapsen parasta; ensisijaisesti tämä vastuu kuuluu lapsen vanhemmille. Lapsella tulee olla riittävät mahdollisuudet leikkiin ja virkistykseen, jotka olisi ohjattava palvelemaan samoja päämääriä kuin koulutuskin. Yhteiskunnan ja viranomaisten tulee pyrkiä edistämään mahdollisuuksia tämän oikeuden nauttimiseen

Periaate 8

Lapsen tulee aina ja kaikissa olosuhteissa olla ensisijalla suojelua ja apua annettaessa.

Periaate 9

Lasta on suojeltava kaikelta laiminlyönneiltä, julmuudelta ja väärinkäytöltä. Häntä ei saa missään muodossa saattaa kaupankäynnin kohteeksi. Lasta ei saa ottaa työhön ennen asianmukaista minimi-ikää, missään tapauksessa häntä ei saa panna työhön eikä sallia hänen ryhtyä työhön, joka saattaisi olla hänen terveydelleen tai koulutukselleen vaaraksi taikka haitata hänen ruumiillista, henkistä tai moraalista kehitystään.

Periaate 10

Lasta tulee suojella sellaisilta toiminnoilta, jotka saattavat kasvattaa hänessä taipumuksia rodulliseen, uskonnolliseen tai muunlaiseen syrjintään. Häntä on kasvatettava ymmärtämykseen, suvaitsevaisuuteen, kansojen välisen ystävyyden, rauhan ja yleismaailmallisen veljeyden hengessä sekä täysin tietäen, että hänen tarmonsa ja kykynsä olisi saatettava palvelemaan hänen lähimmäisiään.

hyväksytty Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa 20. marraskuuta 1959

Sari Katajala-Peltomaa & Ville Vuolanto: Lapsuus ja arki antiikissa ja keskiajalla

http://www.gaudeamus.fi/
katajala-lapsuusjaarkiantiikissajakeskiajalla/

Minna Ruckenstein: Lapsuus ja talous

http://www.gaudeamus.fi/
ruckenstein-lapsuusjatalous/

Tommi Hoikkala & Petri Paju: Apina pulpetissa

http://www.gaudeamus.fi/
apinapulpetissa/

Kristiina Brunila, Katariina Hakala, Elina Lahelma & Antti Teittinen (toim.): Ammatillinen koulutus ja yhteiskunnalliset eronteot

http://www.gaudeamus.fi
/brunila-ammatillinen/


Kuolema

Niin kauan kuin minä olen, minun kuolemaani ei ole.
Kun minun kuolemani on, minua ei enää ole.
siis minä ja kuolema emme koskaan kohtaa.
Epikuros, 341 eaa.-270 eaa.

Kuolema ei minua kosketa, paitsi kerran.
Erno Paasilinna


Elämä ja kuolema ovat yhtä, niin kuin joki ja meri ovat yhtä.
Kahlil Gibran

Kuolema on elämän aallonharja niin kuin syntymäkin. Kuolema ja syntymä ovat yhtä.
Abba Hillel Silver

Voi sinua kuolema parka, elävänä et minua koskaan saa.
Mirkka Rekola

Elämä on suurenmoinen yllätys. En ymmärrä, miksi kuolema ei voisi olla sitäkin suurenmoisempi.
Vladimir Nabokov

Elämän voi nähdä unena ja kuoleman heräämisenä.
Arthur Schopenhauer

Hyvin kulutettu päivä tuo hyvän unen ja hyvin käytetty elämä tuo tuo hyvän kuoleman.
Leonardo da Vinci

Kuolema ottaa kaiken. Se on laki, ei rangaistus.
Seneca

Jos ihmisistä vain jotkut kuolisivat ja toiset eivät, olisi katkeraa kuolla.
Jean de Bruyére

Hän liittyi enemmistöön.
Petronius

Tuhka tekee kaikista samanlaisia.
Seneca

Kuolemattomia ovat vain kuolleet.
Torsti Lehtinen

Elämän tarkoitus on, että se loppuu.
Franz Kafka

(78) Kokoelmasta RAKASTA.
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Marraskuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.

Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/2006/05/01/etusivu.htm

Vanheneminen

Kukaan viisas ei ole koskaan
toivonut olevansa nuorempi.
Jonathan Swift

Vanheneminen on ainoa tapa elää kauemmin.
Francois Auber

Kun tulemme vanhoiksi, aika ympäröi meidät ihmisillä, jotka rakastavat meitä eikä, niillä joita me rakastamme.
J. Petit-Senn

Rakastaminen on sitä, ettå haluaa vanheta toisen kanssa.
Albert Camus

Camus'n ajatukseen on helppo yhtyä, varsinkin jos puoliso on huomattavasti nuorempi.
Nimimerkki yksi monien puolesta

Kahdeksankymmentävuotiaalla on se etu, että hän on ehtinyt rakastaa useita ihmisiä.
Jean Renoir

Vanheneminen on odottamattominta, mitä ihmiselle voi sattua.
Leo Tolstoi

Ei ikä estä viisastumasta.
Aiskhylos

Ne jotka syvästi rakastavat, eivät vanhene. He saattavat kuolla iäkkäinä, mutta he kuolevat nuorina.
Arthur Wing Pineiro



Et voi kuvitella mielessäsi, että se mitä kutsumme elämäksi, voisi tulla vanhaksi. Elämän liekkiä on verrattu lampun liekkiin, joka alati sytytetään uudelleen. Se on luonteeltaan sellainen, ettei se voi vanhentua. Lamppu voi, mutta liekki ei. Samoin voi ruumiimme vanhentua, mutta näiden vanhojen elämä on yhtä nuorta, yhtä uutta ja reipasta kuin lasten.
Axel Fredenholm

Koulutus on suhteellista. Jos ihminen tietää kaiken, mitä hän tarvitsee elämiseen, hän on koulunsa käynyt.
Frierich Hebbel

Se, että huolestumme vanhenenisesta, johtuu siitä, että huomaamme vain sen, mitä vuodet vievät, emmekä sitä, mitä ne lahjoittavat: tietoa, selvänäköisyyttä ja ymmärrystä. Huomaamme ainoastaan, että silmälasit olisivat tarpeen.
Magnus von Platen

Kun koemme onnen, emme tavallisesti osaa tajuta sitä onneksi, mutta kun se lopulta on ohi, ja silmäilemme taaksepäin menneeseen, huomaame yhtäkkiä - toisinaan yllättyneinä - kuinka onnellisia olemme olleet.
Nikos Kazantzakis

Opeta minua, oi metsä. Lakastumaan iloisesti.
Adam Oehlenschläger, 1813

(77) Kokoelmasta RAKASTA.
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Marraskuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


Isänpäivä


Niin gimis on Stadi, siks toivomus snadi,
et tsiigaa sais sen vielä kerran.
Mieli Sörkkaan ois tsöraa, sinne skuru kyllä föraa,
tai vislata issikan kärran.

Näkis Hagiksen platsit ja Brahikset matsit
ja Valkan, jepulis se stemmaa.
Siellä griinais ja steppais, vaik kohtalo kneppais,
et figgasta puuttuisi femma.

Siellä friidut ne sjungaa ja lanteet ne gungaa,
klobos sekoo ja sydämes studaa.
Oman sussusi hittaat, onnen glasarista kittaat,
olis elämä niin kivaa ja gutaa.

Vaikka lintsillä oisit ja penkillä goisit,
ja aina ei ois mitä skruudaa,
niin silti gimis on Stadi, siks toivomus snadi
et saisin, viel gartsoillas luudaa.

Stadin kundin kaiho

Stadin slangi on kieli, joka sitoo minut isääni.
Faija opetti mut pelaamaan kasinoa ja pokkaa tulitikuilla jo ennen kouluikää, joten laskento Kallion kansakoulun ekalla luokalla ei tuottanut mulle vaikeuksia. Elämäni suurimpia voittoja on edelleenkin se, kun sain faijan paskikseen tammessa ekan kerran. Sillä riemulla ei ollut rajoja. Voitin faijan, joka oli niin itsevarma, että täytti ristisanatkin aina kuulakärkikynällä.

Faijan eka duuni oli Elannossa Väinö Tannerin henkilökohtaisen tsupparin toimi. Talvisodassa, muutama päivä ennen välirauhan solmimista, faija haavoittui ja oli 30-prosenttisesti sotainvalidi. Yli kasikymppisenä hän kerran pyysi mut luokseen ja näytti Aarno Laitisen kirjoitusta, jossa Loka totesi, että Väinö Tanner oli aina oikeassa mutta yleensä väärään aikaan. Faijan mielestä se oli melkein kuin hänen kirjoittamansa juttu.

Se, että joku on lähes yhtä oikeassa ja melkein yhtä viisas kuin faija, oli suurin tunnustus, jonka ihminen voi saada. Ehkä hän itsekin koki olevansa aina oikeassa mutta väärään aikaan. Tuo luonteenpiirre on minussa jalostunut täyteen kukoistukseensa.

Arto Manninen

(76) Kokoelmasta RAKASTA.
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Marraskuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


Arkisto 2003.

Isänpäivä sunnuntaina 9. marraskuuta. Kuvassa kaksi isää, jo luotamme poistuneet. Sotaveteraaneja kumpainenkin. Veljekset Terho ja Erkki Manninen. Kuvannut Erkin poika Pertti jouluna 1957.
Katso myös: Erkki Manninen.

Arkisto 2002


Erkki Manninen alkuperäinen kuvannimi 1956

Isä, 
Marian sairaalan vahtimestari tulee töistä kotiin polkupyörällään aamuvuoron jälkeen puoli neljältä.

Nahkarotsi, lippis ja skraka.

Muistikuva 42 vuotta myöhemmin. 
1.4.1998 Pertti Manninen

3 rullaa, 32 kuvaa, 
13-vuotiaan koulupojan ensimmäiset valokuvat.Helsinki, Kallio 1956.
Pertti Manninen.


http://www.nettisanomat.com/galleria/vanhat/1956/kallio/erkkimanninenkuva22.htm

Kuvassa kaksi isää, jo luotamme poistuneet.

http://www.nettisanomat.com/2003/11/06/etusivu.htm


Lokakuu 2013. Sanomatalo on myynnissä eli näin katoaa mainen kunnia?

Iltalehti.fi "Toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen kertoo, että Sanoma-konsernin kiinteistöt Helsingin keskustan Sanomatalo mukaan lukien ovat myynnissä. Sanoma aikoo jäädä taloon vuokralle. Myynti liittyy konsernin rajuihin uudistustoimiin, joiden myötä käynnistettiin yt-neuvottelut. Vähennystarpeeksi arvioidaan enintään 70 työsuhdetta." Torstai 31.10.2013 klo 13.00. STT/IL
Kauppalehti.fi "”Toimintamme jäisi Sanomataloon, mutta sen sijaan että omistaisimme kiinteistön, olisimme tässä pitkäaikaisena vuokralaisena. Meidän tehtävänämme on tehdä hyviä sisältöjä, eikä harjoittaa kiinteistötoimintaa", Kaukonen toteaa." Torstai 31.10.2013 13:55.

Arkisto 2005. Hetki historiaan, Sanomatalo. Tämä ei riitä! SanomaWSOY tahtoo vielä toisen samanlaisen peittämään Eduskuntatalon.
 
 


Saahan sitä tahtoa, mutta Helsingin asukkaille kertomatta jättäminen ja kulisseissa operoiminen Suomen valtion ja Helsingin kaupungin virkamiesten ja luottamusmiesten kanssa, tuleva kaupunginjohtaja mukaanlukien, jättämällä huomioonottamatta kaikki kaupunkilaisten mielipiteet on nykyaikaa: pörssiyhtiö SanomaWSOY:n omistajien voittojen maksimaalista kasvattamista kansallismaiseman slummiuttamisella. Ministeri Aatos Erkko jää historiaan mahtimiehenä. Yhtiön  kiinteistöjohtajan ammattitaito on ihailtavaa ja lehden asiasta kertominen, tai siis kertomatta jättäminen, on sekin ihailtavan ammattitaitoista, valitettavasti myös kansalaisten halveksimista.

Tämä kuva on otettu ensimmäisen vaiheen valmistumisen hetkellä. Tähän ensimmäiseen taloonkin ilmestyi jostakin kaksi ylimääräistä kerrosta ja myöhempien tietojen mukaan taloa rakennettiin myös jalkakäytävälle. Kaavoja toki muutettiin sitten myöhemmin. Elämää Villissä Lännessä tai siis Etelässä täällä Suomessa. Nettisanomat.com, Pertti Manninen sunnuntaina 13.03.2005 tämän päiväisen Helsingin Sanomien pääkirjoituksen "Keskustatunneli elää suunnitelmissa" johdosta.
PS. Tämä oli myös pääkirjoitus ja pääkuva.
Kuvan otin joskus matkustaessani pohjoiseen ja kuvittelin tänään. Sama.
Linkkejä: Outo ovela optio! Helsingin Sanomat operoi vielä toisenkin tontin virkamiesten avustuksella Eduskuntatalon edestä villin lännen malliin! ja Martti Valkonen: Sananvapaus kauppatavarana. Lisää: Tulossa!

http://www.nettisanomat.com/2005/03/13/etusivu.htm


Mielenrauha

Jollet hyväksy sitä, mitä olet,
et ole koskaan tyytyväinen siihen, mitä sinulla on.
Doris Mortman

Jossakin vaiheessa elämääsi lähdet matkalle.
Siitä tulee pidempi kuin yhdestäkään aikaisemmasta.
Sille matkalle sinä lähdet etsimään itseäsi.
Katherine Sharp

Kartuta tyyneyden ja tyytyväisyytesi varastoasi...
ja ammena sieltä myöhemmin, kun kumpaakaan
ei ole, mutta tarvitset niitä kipeästi.
Rupert Brooke

Maailman parhaita ja kauneimpia asioita ei voi nähdä,
eikä edes koskettaa. Ne täytyy tuntea sydämellä.
Helen Keller

Todellisen mielenrauhan löytää se, joka hyväksyy
kaikkein vaikeimman.
Lin Jutang



Tyytyväisyys seuraa suurta hyväksyntää ja suurta
nöyryyttä, elämän täyteydelle antautumista, sitä että
antaa elämän virrata lävitseen.
David Grayson

Viisas elämä muodostuu mietiskelystä ja toiminnasta.
M. Scott Peck

Työ karistaa huolet paremmin kuin viski.
Thomas Edison

Ota rohkeasti vastaan elämän suuret surut ja
kärsivällisesti pienet, ja kun olet puurtanut päivän,
käy rauhallisin mielin nukkumaan.
Victor Hugo

(75) Kokoelmasta RAKASTA.
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Lokakuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


Oivallus

Kun uskot, että sisäinen totuutesi
on kaikkien ihmisten totuus -
se on nerokasta.
Ralph Waldo Emerson

En salli tiedonjanon piinata mieltäni,
vaan tahdon elää elämääni ja olla
sopusoinnussa koko ihmiskunnan kanssa.
Edmund Gosse

Täydellisesti itsemme halliten
- me teeskentelemme hallintaa.
Kunnioittaessamme valta-asemaamme
me olemme pelkkiä huijareita.
Tai ehkä olemme kuin
vuohenkarvainen sivellin maalarin kädessä
tietämättä ollenkaan, mitä olemme.
Rumi



Jalo mieli näkee
asian joka puolelta
vailla ennakkoluuloja.
Pieni mieli on
ennakkoluuloinen ja näkee
asian yhdeltä puolen.
Kungfutselaisuus

Ihminen kantaa aina sisällään taivasta ja helvettiä.
Sri Ramana Maharski

Et sinä elä yksin tässä maailmassa.
Myös sinun veljesi ovat täällä.
Albert Schweitzer

(74) Kokoelmasta RAKASTA.
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Lokakuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


Oivallus

Sanat ovat vain tienviittoja. Sitä, mihin ne osoittavat, ei löydy ajatusmaailmasta, vaan sisällä olevasta ulottuvuudesta, joka on syvempi ja rajattomasti laajempi kuin ajatus.
Eckhart Tolle

Ihminen on ajatustensa summa: hän rakentuu omien ajatustensa varaan ja koostuu niistä. Jos hän puhuu tai toimii paha mielessään, tuskat ja vaivat ovat hänen kannoillaan niin kuin vaununpyörät ovat vaunuja vetävän härän kintereillä.

Ihminen on ajatustensa summa: hän raentuu omien ajatustensa varaan ja koostuu niistä. Jos hän puhuu tai toimii puhtain aikein, onni seuraa häntä kuin varjo, joka ei koskaan katoa.
Dhammapada



Jokainen näkee aina sellaista,
mitä hänellä on sisimmässään.
Rumi

Etkö usko, että ihmisen sisimmässä piilee syvyyksiä,
jotka jääväät kätköön häneltä itseltäänkin?
Pyhä Augustinus

Jumaluus, jota rakastan,
On sisimmässäni!
Kabir

(73) Kokoelmasta RAKASTA.
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Lokakuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07.

Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!



Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm

Sananvapauden loukkaus Lue!




"Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!


 

Nettisanomat Keskiviikko  2007-04-04. "Äidin rakkaus". Helsinki. Rautatientori. Lauantai 2007-03-31 klo 11. Pertti Manninen. Kuvasarja.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/04/etusivu.html



Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi



"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/viikonkuva.htm



 

Arkisto 2001.
 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm


 


Helkingin Sanomat 2013/11/25 - Kuvat. Bandy - Jääpallo. Jyväskylän Viitaniemen kentällä mestaruusssarjan avausottelussa OLS-JPS - Lapsen oikeuksien julistus. Lapsen oikeuksien päivä - Kuolema - Uusi Suomi: Nokian puhelimet myyty Microsoftille - Isän päivä - Sanomatalo on myynnissä eli näin katoaa mainen kunnia? - Arkisto 2005. Hetki historiaan, Sanomatalo. Tämä ei riitä! SanomaWSOY tahtoo vielä toisen samanlaisen. - Mielenrauha. Kokoelmasta RAKASTA. Toimittanut Arto Manninen. - Vuosisadan kuva - Kuva. Hirvaskankaan hirvet kierrossa - Kuva: Työtä. Vappuna 1994 - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - etusivu - Maanantai 25.11.2013 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Marraskuu. Toimittanut Arto Manninen.

N:o 1685 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2013-11-25 ja 2013-11-26, nettiin 2013-11-27 01:37, linkkejä 2013-11-27.


Sivun alkuun!


Nettisanomat-sivustosta 2014-02-12.